Prima pagină » National » Lăcătuşii lui Coldea – partea a cincea – Mercenarii CryptoDATA şi propaganda rusească – FOTO

Lăcătuşii lui Coldea – partea a cincea – Mercenarii CryptoDATA şi propaganda rusească – FOTO

12 mart. 2024, 11:52, 1 ,
în National

Am intrat deja într-o cu totul altă fază a seriei “Lăcătuşii lui Coldea”…
Dezvăluirile mele de astăzi vor cutremura nu doar întreaga ţară, ci întreaga planetă care aşteaptă încheierea războiului din Ucraina.

CryptoDATA este implicată direct în războiul din Ucraina – mercenari, laptopuri, telefoane, criptomonede, afaceri cu ruşii şi … jucării

În războiul din Ucraina, a apărut un nou câmp de luptă, unul în care tehnologiile de criptare și criptomonedele joacă un rol esențial. Războiul din Ucraina nu este purtat doar cu arme tradiționale, ci a evoluat într-un război informațional sofisticat, în care miza este mare, iar obiectivul principal este de a descoperi următoarea mișcare a adversarului.

Criptomonedele au devenit motorul războiului, ambele părţi implicate canalizând sume enorme către mercenari prin tranzacţii criptate. Traseul financiar duce la entități obscure, complicând eforturile guvernelor de urmărire a fluxului de fonduri. Utilizarea dispozitivelor criptate, adică laptopuri, telefoane mobile, a devenit o strategie obișnuită pentru a se asigura că informațiile critice rămân în siguranță.

Ambele facțiuni angajate în conflict angajează mercenari care sunt plătiți generos în criptomonede. Aceste active digitale oferă o mantie de anonimat, ceea ce face dificilă identificarea actorilor implicați. Când sunt capturate colete, echipamente, sau persoane, în Ucraina, se găsesc şi aceste dispozitive criptate, care nu reprezintă nu numai canale de comunicare sigure, ci și portofele de criptomonede folosite pentru a transfera fonduri către mercenari.

Persoanele capturate sunt supuse torturii pentru a extrage codurile de acces pentru dispozitivele criptate.

Dispozitivele criptate utilizate în conflict sunt fabricate de compania condusă de Ovidiu Toma, CryptoDATA. Aceste dispozitive nu sunt utilizate doar în conflictul din Ucraina, ci şi în Africa, sau în Orientul Mijlociu. Telefoanele mobile criptate utilizate în acest conflict sunt Impulse și EncroChat. O să revenim la EncroChat imediat.

Aveţi aici o poză demonstrativa cu o astfel de “captură” – se pot identifica telefoanele şi laptopurile CryptoData, alături de armele mercenarilor:

Apropo, armele or fi fost obţinute tot cu ajutorul CryptoDATA?

Dispozitivele Impulse și EncroChat au devenit instrumente integrante în războiul informațional în curs de desfășurare în Ucraina, oferind un nivel de securitate care se extinde de la comunicarea criptată la tranzacțiile financiare. Utilizarea unei astfel de tehnologii avansate nu numai că subliniază natura evolutivă a războiului, dar ridică, de asemenea, provocări semnificative pentru agenţiile de informaţii care încearcă să înţeleagă complexitatea conflictului.

Dezvăluirea halucinantă că aceste dispozitive criptate , fabricate de CryptoDATA, modelează cursul conflictului din Ucraina ridică întrebări etice, juridice și strategice.

Cel mai grav aspect este ca laptopuri CryptoDATA au fost introduse ilegal în Ucraina încă din luna decembrie a anului 2021, deci cu doar câteva luni ÎNAINTE de începerea războiului.

Mai exact, pe 21 decembrie 2021, “ofițerii vamali din Lvov au raportat confiscarea a opt laptopuri high-tech. Laptopurile folosesc tehnologie de criptare și pot transmite și stoca date în siguranță. Costul lor total este de aproximativ 10 mii de dolari. Au fost transportate ilegal de un tânăr de 24 de ani din regiunea Râvne într-un microbuz Volkswagen. În declarație, acesta a menționat că transporta mobilă veche și două biciclete. Vameșii, împreună cu polițiștii de frontieră, au descoperit opt ​​laptop-uri CryptoDATA, care sunt produse în România. Ulterior, șoferul a recunoscut că gadgeturile au fost solicitate să fie transportate din Germania, nu știa nimic de costul acestora. Împotriva șoferului a fost întocmit un proces-verbal privind încălcarea regulilor vamale prevăzute la articolul 472 din Codul Muncii al Ucrainei. Vameșii au confiscat mărfurile nedeclarate, iar cazul va fi trimis în judecată. Potrivit producătorului CryptoDATA, laptopurile din seria BASM au sisteme de operare duale: primul sistem de operare, Ubuntu modificat de CryptoData are propriile software-uri, protecție a telecomunicațiilor, protocol de criptare și transmitere a datelor, și VPN privat . Al doilea sistem de operare: pentru viața de zi cu zi. Smartphone-ul Impulse de la același producător are o tehnologie similară. “

Sursele mele chiar spun că proprietarii EncroChat au rămas neidentificaţi şi ca aceştia s-au rebranduit ulterior în “CryptoDATA”. Acum, nu vrem să credem gurile rele, dar vedem că în Ucraina au fost găsite atât telefoane Impulse fabricate de CryptoDATA, cât şi telefoane EncroChat, la ani de zile după ce a fost destructurata reţeaua EncroChat. E o coincidenţă, nu?

Mercenarii de la festivalul UNTOLD Dubai 2024

După cum ştiţi, la masa lui Ovidiu Toma de la festivalul UNTOLD din Dubai, unde a stat Florian Coldea cu fetiţa lui minoră, se mai aflau personaje dubioase, oameni urmăriţi penal (inclusiv Toma), vameşi, poliţişti anti-drog, militari corupţi, dar şi MERCENARI.

Mai multe surse prezente la masă în acea seară mi-au relatat că a fost prezent şi un personaj foarte gălăgios, nervos, care vorbea cu accent puternic moldovenesc, pe numele său de cod “Nea’ Marian”.
Ei bine, “Nea’ Marian” este un mercenar (se lauda la masa cu asta) originar din Transnistria, Republica Moldova, mâna dreaptă a lui Toma şi Coldea, şi care se ocupă, alături de partenerul lui Ovidiu Toma, colonelul MApN Bogdan Mărunţiş, de recrutat mercenari pentru a lupta în Ucraina, Congo şi Somalia. Sursele mele mi-au relatat ca “Nea’ Marian” recrutează mai nou din India, acolo unde CryptoDATA şi-a deschis un magazin şi şi-a extins escrocheriile cu criptomonede.

 

CONTINUAȚI SĂ CITIȚI ARTICOLUL AICI

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *