La Spitalul C.F. Pașcani din Iași s-a imunizat 25% din personal. După ce s-au înscris pe listele de vaccinare anti-COVID-19, unele cadre medicale au renunțat
În cadrul Spitalului C.F. Pașcani s-au înscris pe listele pentru campania de imunizare împotriva noului coronavirus circa 200 de angajați. Până pe data de 8 ianuarie 2021 s-au vaccinat 152 dintre cei înscriși. Unii dintre ei s-au răzgândit ulterior, din diverse motive personale
Campania de vaccinare anti-COVID-19 continuă în județul Iași cu persoanele incluse în prima etapă. Este vorba despre angajații din domeniul sănătății, dar și voluntari, rezidenți și personalul din centrele rezidențiale. La Spitalul C.F. Pașcani s-au imunizat până în prezent 152 de salariați din totalul de 500. Inițial, pe listele de vaccinare erau înscrise circa 200 de persoane. Din diverse motive, o parte dintre salariați s-au răzgândit și au amânat programarea. Reprezentanții unității medicale se așteaptă ca, după o perioadă de timp, mai mulți angajați să decidă să se vaccineze. În data de 11 ianuarie 2021 s-au vaccinat anti-COVID-19 un număr de 5.641 de persoane în județul Iași. Totodată, până ieri, în doar 24 de ore au fost vaccinate 222 de persoane. Numărul celor care intenționează să se imunizeze cu noul ser împotriva SARS-CoV-2 diferă de la o oră la alta.
25 la sută din personalul Spitalului C.F. Pașcani au fost vaccinați anti-COVID-19
În Iași sunt organizate 23 de centre de vaccinare pentru personalul din spitale și 34 pentru populația din celelalte categorii, incluse în etapa a doua și a treia. La Spitalul C.F. Pașcani s-au vaccinat circa 25 la sută din totalul angajaților.
„S-au vaccinat în cadrul unității medicale un număr de 152 de persoane. Inițial au dorit să se imunizeze circa 200 de persoane care s-au răzgândit din diverse motive. Decizia le aparține, fiecare se înscrie individual pe platforma online pentru a fi programat la centru. Unele persoane nu s-au înscris pentru că sunt alergice și asteaptă să vadă ce se întâmplă după ce se vaccinează colegii lor. Alți angajați au fost infectați cu coronavirus și spun că au anticorpi care o să îi protejeze o perioadă de timp. De asemenea, am mai aflat și de o parte dintre persoanele care nu au dorit vaccinarea pentru că în luna decembrie au făcut vaccinul antigripal și o perioadă nu se pot vaccina anti-COVID-19. Până astăzi nu au fost reacții semnificative în rândul celor vaccinați. Încă îi așteptăm pe doritori să se vaccineze”, a declarat dr. Daniel Bechir.
Aproape 50 la sută dintre angajații DGASPC Iași s-au înscris pentru vaccinarea anti-COVID-19
De pe data de 11 ianuarie 2021 a început campania de vaccinare anti-COVID-19 cu celelalte categorii incluse în prima etapă. Este vorba despre personalul din centrele rezidențiale și medico-sociale. În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, din totalul de 1.259 de angajați, doresc să se imunizeze 624. În ceea ce privește numărul beneficiarilor cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se vaccineze, din totalul de 862 s-au înscris pe liste 707. Pentru imunizare, angajații se înregistrează pe platforma online care îi planifică la un centru de vaccinare din județ. Prin intermediul centrelor mobile, în număr de trei în momentul de față, se va face vaccinarea beneficiarilor din centrele sociale care se înscriu tot pe platforma electronică. Autoritățile locale au anunțat că beneficiarii vor fi imunizați de la jumătatea lunii ianuarie, iar în februarie va începe a doua etapă de vaccinare.
Doritorii se vor putea înscrie pentru programarea în centrele de vaccinare anti-COVID-19 pe o platformă online
În decursul acestei luni urmează să se stabilească cum se vor putea programa persoanele din a doua și a treia etapă a campaniei de vaccinare. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași spun că, cel mai probabil, doritorii vor apela la medicul de familie care se va ocupa de înscrierea pe platforma online. Acest lucru va ajuta în primul rând ieșenii care nu dispun de un dispozitiv cu o conexiune la internet prin intermediul căreia să se poată înscrie. Multe persoane sunt încă reticente în ceea ce privește serul împotriva COVID-19 și așteaptă mai mult timp pentru a lua decizia finală.
În județul Iași au fost pregătite pentru vaccinarea populației un număr de 31 de centre fixe și 3 mobile. Dintre centrele fixe, 16 sunt amenajate în municipiul Iași, patru în Pașcani, restul fiind în localitățile: Tg. Frumos, Holboca, Popricani, Miroslava, Tomești, Hârlău, Ciurea, Belcești, Răducăneni, Podu Iloaiei și Deleni. Centrele mobile de vaccinare vor ajunge în localitățile îndepărtate din județul Iași, acolo unde se așteapta ca numărul de doritori să fie mult mai scăzut. De asemenea, acestea vor fi utilizate și pentru imunizarea persoanelor din centrele rezidențiale.