La sotia rectorului de la UMF Iasi nu se astepta nimeni. Totul se intampla la cabinetul privat

de: Sorin Pavelescu
21:17, 10 sept. 2015

@ Medicul Svetlana Pieptu are un cabinet medical ORL in municipiul Iasi, fiind unul dintre furnizorii de servicii medicale in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Iasi @ Sotia rectorului de la Universitatea de Medicina nu desfasoara activitate medicala in vreun spital din Iasi

Sotia rectorului de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi detine un cabinet medical privat in fosta policlinica industriala de pe bulevardul Primaverii. Svetlana Sandina Pieptu este medic primar ORL. Cabinetul medical individual ORL este unul dintre furnizorii din ambulatoriul de specialitate, clinica cu contract de furnizare de servicii medicale incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi. Conform decontarilor lunare de la CAS, medicul Svetlana Pieptu, sotia rectorului interimar de la UMF, prof. dr. Dragos Pieptu, nu incaseaza sume mari de bani.

Aceasta se situeaza printre primii zece furnizori din ambulatoriul de specialitate, clinica care incaseaza cele mai mari sume de bani de la CAS, dar undeva la finalul clasamentului. Ultima decontare facuta de Casa de Asigurari de Sanatate catre acesti furnizori a fost in luna iulie 2015, cand medicul orelist Pieptu a incasat 12.702,96 lei. In luna iunie, pentru serviciile medicale efectuate, sotia rectorului de la Universitatea de Medicina a primit suma de 13.341,24 lei, iar in luna mai, mai putin cu 2000 lei.

Pentru medicul orelist, luna martie 2015 a fost mult mai profitabila, primind de la CAS Iasi suma de 14.917,5 lei. Majoritatea colegilor se asteptau ca dr. Svetlana Pieptu sa aiba incasari mult mai mari de la Casa de Sanatate. Aceasta primeste lunar aceeasi suma de bani pe care o incaseaza zeci de medici de familie. Pacientii care se adreseaza cabinetului ORL al medicului Pieptu beneficiaza de gratuitate doar pentru o parte din serviciile medicale, cele decontate de CAS Iasi. Acest lucru este valabil numai pentru persoanele asigurate. In situatia in care persoana neasigurata doreste o consultatie, sau anumite teste la cabientul ORL mentionat, atunci trebuie sa plateasca serviciile medicale. Sotia rectorului de la UMF Iasi practica niste preturi decente, accesibile majoritatii pacientilor.

„Consultatia costa 50 de lei. In functie de ce constata doamna doctor, pacientul trebuie sa plateasca si alte servicii. O audiograma costa 25 lei, o spalatura 15 lei. Preturile nu sunt mari. Pacientul cu bilet de trimitere de la medicul de familie are gratuitate pentru anumite servicii medicale. Cele care nu sunt decontate de CAS se platesc”, a spus unul dintre angajatii cabinetului medicului Svetlana Pieptu.