Prima pagină » Local » Alegeri 2024! Câte incidente au fost semnalate la nivelul județului Iași
Alegeri 2024! Câte incidente au fost semnalate la nivelul județului Iași

Alegeri 2024! Câte incidente au fost semnalate la nivelul județului Iași

09 iun. 2024, 15:36,
BZI.ro, în Local

Centrul de comunicare județean Iași transmite că de la începutul votării, au fost semnalate 44 de incidente, în legătură cu procesul electoral la nivelul județului Iași.

Din cele 44 de incidente, 10 au fost soluționate, 8 sunt în curs de rezolvare, iar 26 nu s-au confirmat. De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni și s-au întocmit 5 dosare penale.

„De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

La nivelul județului Iași au fost semnalate 44 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 10 au fost soluționate și 8 în curs de soluționare, iar 26 nu s-au confirmat.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale. Totodată, s-au întocmit 5 dosare penale pentru posibile infracțiuni.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, transmite centrul de comunicare județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *