Prima pagină » Titlurile zilei » La Iași, timpul de așteptare până la susținerea probei practice pentru categoria B s-a înjumătățit! Ștefan Grecu: „Acum un an și ceva, timpul de așteptare era de 120 de zile” – FOTO

La Iași, timpul de așteptare până la susținerea probei practice pentru categoria B s-a înjumătățit! Ștefan Grecu: „Acum un an și ceva, timpul de așteptare era de 120 de zile” – FOTO

19 ian. 2024, 02:00, 18 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

La Iași, timpul de așteptare până la susținerea probei practice pentru categoria B s-a înjumătățit. Astfel, în urmă cu un an, după ce susțineau proba teoretică, ieșenii trebuiau să aștepte aproximativ 120 de zile până să fie programați pentru proba practică. Acum, perioada de așteptare este de doar 63 de zile.

Persoanele din Iași care vor să obțină permisul auto pentru categoria B trebuie să aștepte circa 63 de zile pentru a susține proba practică

În prezent, ieșenii care doresc să obțină permisul auto trebuie să mai aștepte doar 63 de zile până la susținerea probei practice a examenului. Timpul de așteptare s-a redus, deoarece proba teoretică se susține doar în 3 zile din săptămână, în timp ce în trecut se putea merge de luni până vineri, iar examinatorii lucrau și în weekend.

Deoarece timpul de așteptare până la susținerea probei practice s-a înjumătățit, nu a mai fost necesar ca la Iași să vină examinatori din alte județe ale țării. Totodată, ieșenii care își doresc permisul auto trebuie să mai aștepte circa o lună până să poată susține proba teoretică. Astfel, o persoană care se înscrie joi, 18 ianuarie 2024, va putea da proba teoretică cel mai devreme în data de 22 februarie 2024.

„În municipiul Iași, timpul de așteptare până la susținerea probei practice a examenului auto este undeva de 63 de zile pentru categoria B. Având în vedere că, acum un an și ceva, timpul de așteptare era de 120 de zile, s-a redus semnificativ perioada de așteptare. S-a redus activitatea la proba teoretică, din 5 zile s-a ajuns la 3 zile, și am suplimentat cu proba practică, au fost și zilele de weekend în care s-a susținut proba practică. Examinatori din alte județe nu au mai venit la Iași din mai 2023, cam așa”, a declarat Ștefan Grecu, șef Serviciul Public Comunitar de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași.

Care sunt cele mai bune școli de șoferi din Iași

În Iași funcționează 93 de școli de șoferi, persoane fizice și juridice. O analiză realizată pe anul 2022 arată cât de performante sunt acestea, în funcție de rata de promovare. Conform datelor deținute, în anul 2022, Auto Năstase SRL a avut cei mai mulți cursanți care au susținut probele teoretice și practice – 1.113, din care doar 298 au luat permisul, rata de promovare fiind de 26,77 la sută.

Lista este completată de Viovas SRL, care a avut, în anul 2022, 779 de candidați, dintre care admiși au fost 292, rata de promovare fiind de 37,49 la sută. West Limited Company SRL a avut 596 de candidați, 197 de admiși, rezultând o rată de promovare de 34,20 la sută. În topul școlilor de șoferi cu cea mai ridicată promovabilitate se numără și Titi Bas SRL, care în anul 2022 a numărat 482 de candidați, dintre care 221 au fost admiși, iar rata de promovabilitate a fost  de 45,85 la sută.

Dacă, în trecut, patronii de școli din Iași acuzau că programările se fac foarte greu, un candidat având posibilitatea să fie examinat pentru obținerea permisului cel mult de două ori într-un an, problema se pare că a fost rezolvată, iar cursanții așteptă doar 63 de zile pentru a susține proba practică pentru categoria B.

Comentarii
  • Uitați va ce e în Dacia
    Instructori cu capul in telefon și elevii merg ca p …..
    Banul să iasă

  • Felicitari d-lui Grecu! A reusit ceea ce si-a propus cu toate barierele existente! Un profesionist!

  • La Pascani de ce dureaza 4 luni pana ce te programeaza la traseu?!!!

  • La Pascani de ce dureaza 4 luni pana te programeaza la traseu????

  • La Pascani de ce dureaza 4 luni pana te programeaza la traseu????

  • SPAGARI cu TUPEU de Borfasi !!!!

  • Timpul de asteptare e un aspect ce trebuia imbunatatit. Cel mai important ramane totusi faptul ca un cursant nu are nicio posibilitate sa exerseze condusul decat cu ore suplimentare platite cu foarte multi bani. Acum vreo 3 ani costa 130 ron sedinta, si oricine a facut scoala stie ca pe langa cele 30 ore incluse in scoala (din care 20% se risipesc de aiurea din cauza instructorului) mai trebuie macar 10 sedinte. Trebuie neaparat un poligon, altfel sa nu ne miram ca avem soferi slab pregatiti. Asa cum e reglementata scoala de soferi are 2 mai consecinte: favorizarea coruptiei si soferi care nu au ce cauta in trafic.

  • Grigorii Alexandru

    Vrajeala totala!!! Probabil politistii au de facut si de raportat niste bilanturi. De aceea toarna minciuni pe toate canalele media!!! In rest nu fac nimic concret sa ajute cetatenii din birourilelor caldute. Daca vrei sa faci o reclamatie mai intai trebuie sa te gandesti daca nu cumva ai sanse mari sa primesti o amenda din partea „organelor” ca sa-si faca si ei planul dse amenzi colectate la buget!!!

  • Grecu e o javra totala, isi bate joc de cei care dau examen

  • Maximus Decimus Meridius

    Acum sedinta de conducere este 150lei..dar atentie ..ora de conducere nu este 50 min cat este prevazut in contract…daca faci 30 min de conducere sa zici mersi… Toate scolile de soferi isi bat joc de cursanti…li se promite una, se face alta… te duc cu pluta pana exxpira dosarul..alti bani..acceasi distractie..Scolarizarea pentru permis auto este o bataie de joc ..sunt care chiar au nevoie de permis dar tutror celorlalti care vor permis doar de un moft asa, ii rog sa se mai gandeasca daca chiar le trebuie si aici nu vorbesc de banii cheltuiti(desi si asta e un aspect foarte important)..e vorba de un stres incredibil care nu se merita.Exista taxiuri, autobuze, trenuri, tramvaie , metrouri,,daca trebuie sa ajungi din pct. a in pct. b…Si asa e plina tara de harburi , tigai ambulante ca deh..moft tre sa aiba masina si copilu si bunica si bunicu si varu copilului si matusa si toata lumea… sunt familii care au 3 masini si de obicei circula numai una dar parcarile sunt ocupate de luni de zile de masini care ruginesc acolo nemiscate !!!!

  • DE CE TOT PROMOVATI ACEASTA NULITATE ,,GRECU,,??? UN KK …SE VEDE DUPA FATA LUI CA E UN FRUSTRAT…SI BINEÎNȚELES UN LINGAU LA PARTID

  • Categoria C/E la 4 luni. SĂ VA FIE RUSINE

  • DL.Grecu vorbeste numai de Iasi , de Pascani nu aminteste nimic. Pentru cei din Pascani , care astãzi sustin proba teoreticã sunt programati la examenul practic pe 25 aprilie 2024. Deci nu prea sunt 63 zile distantã între cele douã probe, asa cum zice dl.Grecu . Ar cam trebui sã mai vinã examinatori din alte judete si la Pascani, sau cei din Iasi sã-si sacrifice un weekend si pentru o examinare în plus la Pascani , cã si asa cam unii dintre ei fac exces de zel la examinarea practicã a elevilor . SUCCES.

  • Cei din Pașcani, au posibilitatea să dea și la Iași, dacă vor să aștepte mai puțin.

  • Căcat cu ochi…nu trebuie să aștepți o lună…totul este pe interes…degeaba vorbim de Botoșani și Suceava și la noi este aceași problema…de ce se mai dau permisele dacă alții nu sunt in stare sa ia examenul de redobândire? Ar trebui să facă școală de la capăt daca nu sunt in stare să treacă un test de 15 întrebări nu sa se prelungească pedeapsa cu 30 de zile

  • Tot articolul este o minciuna. Scolile de soferi si politia sunt mana in mana. TIMPUL DE ASTEPTARE ESTE DE 3 LUNI ! Chiar si mai mult. Nu mai este necesara interventia examinatorilor din alte judete pentru ca LE STRICA COMBINATIILE. Toti examinatorii din Iasi au pretentii de la tine ca dupa ce ai terminat scoala de soferi sa fii pilot de NASCAR. Tu ca sofer trebuie sa fi PROFESIONIST dupa ce ai terminat scoala. Pe cand alti examinatori din alte judete sunt indulgeti si intelegatori ca TU elevul ce ai terminat scoala esti la inceput de drum si mai trec cu vederea greseli minore(Da greseli minore, nu inseamana ca TOTI care dau examenul trebuie sa treaca). De aceea ai bulina de incepator 1 an de zile. Pai cum sa vina examinatori din alte judete, le strica lor combinatiile, cum mai iau si ei o spaga, cum mai iau bani de la scoli. Intr-un an dai de maxim 4 ori (daca ai noroc). Daca te pica trebuie sa refaci sedintele (bani la scoala de soferi) daca ai picat cu un bulangiu gen STAN esti nesigur pe tine si faci sedinte suplimentare (iar bani la scoala sau instructor, pentru ca sunt unii care isi baga banii direct in buzunar). Iar castig. Rata de promovabilitate pentru judetul IASI este sub 20%, cea mai mica din Romania. In Iasi daca vrei sa iei permisul ori dai spaga ori dai pana te plictisesti si poate ai norocul si il iei (Cotizand din nou la scoala + sedinte suplimentare etc.) Grecu a preluat toate combinatiile lui Zacornea, nu le face nimeni nimic + ca nici nu isi bate lumea capul. Mergem inainte ca oile. Sa nu credeti ca nu sunt intelegeri intre scoli si examinatori. Mafia clasica.

  • Asta este realizare? 63 de zile de așteptare? Nu trebuia sa se ajungă la 120 de zile pentru ca mai apoi sa ne lăudăm cam am ajuns la 60! Rușine domnilor

  • Mancati rahat, spagarilor, exterminatorilor ce sunteți.
    Poate la B so fi ajuns la 63 de zile da la celelalte categorii tot 4 luni durează.
    Uitati va în județele vecine , unde timpii de așteptare sunt de sub o lună.
    Spagarilor, celor cărora le ati dat permise cu șpagă au provocat accidente cu morți și nenorociri.
    Sunteti cel mai deplorabil Drpciv la nivel de tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024