La Iaşi se organizează prima Conferinţă Naţională de Boli Infecţioase online! Prof. dr. Carmen Dorobăț anunţa participarea unor reputaţi profesori
La Iaşi se organizează prima Conferinţă Naţională de Boli Infecţioase online. Anunţul a fost făcut de prof. dr. Carmen Dorobăț care a anunţat, printre altele, şi participarea a nume importante din domeniu. Aceasta a explicat, într-o declaraţie făcută presei faptul că este momentul ca reputaţii medici să discute despre câteva concluzii legate de pandemia de COVID-19.
La Iaşi se organizează prima Conferinţă Naţională de Boli Infecţioase online!
Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a anunţat organizarea primei conferinţe naţională de boli infecţioase online, la Iaşi. Într-o declaraţie făcută presei, managerul unităţii medicale a explicat că a venti momentul unor concluzii şi că această conferinţă le oferă ocazia unor astfel de concluzii. În altă ordine de idei, conferinţa de va bucura de participarea a unui număr mare de persoane, dar şi a unor reputaţi medici infecţionişti de la nivel naţional şi din toate centrele universitare din România.
” Au trecut patru luni de când noi, corpul medical, specialiştii, combatem acest virus şi în care încercăm să răspundem la întrebările care au venit în avalanşă, la întrebările care au venit odată cu pandemia COVID-19. După acest timp este momentul să vorbim despre nişte concluzii, nu să le tragem , pentru că este mult prea devreme, dar să discutăm nişte concluzii de erapa la nivel naţional, pe baza unor experienţe care au venit şi de la nivel mondial. este timp.
În această perspectivă, la Iaşi, organizăm prima Conferinţă Naţională de Boli Infecţioase online, o conferinţă desfăşurată sub egida Societatea de Boli infecţioase şi HIV/SIDA, dar şi a UMF Iaşi şi desigur a Spitalului de Boli Infecţioase
Ar fi de subliniat că vor avea prelegeri, nume de elită din medicină din România. Colegi de la Bucureşti, Cluj, Timişoara, din toate centrle universitare ale ţării, dar şi domnul Raed Arafat, doamna Diana Cimpoesu. Nu vor fi numai infecţionişti, dar şi alte specialităţi, pentru că această infecţie reclama din partea infecţioniştilor o colaborare între neurologi, psihiatri, neufrologi, etc.” a menţionat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
Câte locuri în spital mai sunt disponibile la Iaşi
Conform aceloraşi declaraţii, astăzi, 21 iulie 2020, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi sunt mai puţine locuri decât cu o zi în urmă
”Azi mai avem 3 locuri libere la Terapie Intensivă şi încă 48 de locuri libere la secţia de persoane confirmate. Sunt mai puţine decât ieri. Totuşi, din păcate, în ultimele 24 de ore un pacient a decedat.”
Boala este una care este stăpânită din punct de vedere medical
” Este o boală pe care noi o stăpânim medical. Avem o gamă largă de medicamente. Avem experienţe pozitive cu aceste medicamente. Am citit şi ne updatam cu noi informaţii, cu experienţe de terapie. Eu cred că niciun doctor nu poate să îşi informeze cu rea credinţă pacientul. Pacientul trebuie să aibă încredere în medic. Doctorul trebuie să folosească o atitudine de empatie, va trebui să ţinem seama mai mult de transportul energetic pozitiv. În felul acesta, nu mă aştept ca un număr mare de pacienţi să depună cereri pentru a merge acasă.
Aş mai vrea să subliniez faptul că un ascultător, un cititor al informaţiilor care apar în spaţiul public, care nu este obişnuit cu informaţia medicală, sau care nu are niciun dram de informaţie medicală, pentru că are o altă specializare, se afla într-un moment de răscruce de vânturi. Îi sfătuiesc pe toţi cei care sunt interesaţi sau cei care sunt infectaţi să asculte de sfatul medicului, epidemiolog, visurolog, cel din urmă este singurul care poate vorbi despre dinamica virală.” menţionează prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.