La Iași a început tratamentul cu Remdesivir! Trei pacienți cu coronavirus, în stare critică, au luat medicamentul! Medicii se așteaptă la un miracol
Trei pacienți diagnosticați cu coronavirus și care se zbat între viață și moarte au primit Remdesivir, medicamentul cel mai promițător în salvarea pacienților aflați în stare critică. De câteva zile, medicii le-au aplicat tratamentul, dar încă nu se observă niciun rezultat. Tratamentul durează 10 zile
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, prof. dr. Carmen Dorobăț, a anunțat că a început studiul cu tratamentul Remdesivir pe 3 pacienți de la secția de ATI. Medicii așteaptă în acest moment să vadă cum reacționează organismul pacienților la acest medicament. După câteva zile de la administrare, nu se observă nicio modificare a stării pacienților, dar medicii sunt pozitivi. Tratamentul durează 10 zile. Conform protocolului de administrare a medicamentului, în prima zi se administrează două doze, iar în următoarele 9 zile câte o singură doză. Remdesivirul este considerat în acest moment ca fiind unul dintre cele mai utile medicamente descoperite în tratarea pacienților cu coronavirus.
După câteva zile, starea nu s-a schimbat
Trei pacienți care se zbat între viață și moarte în secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Iași au început tratamentul cu Remdesivir. Reamintim faptul că la Iași, după Timișoara, au ajuns 110 doze care vor fi administrate la 10 pacienți de la ATI, ventilați. La 3 dintre aceștia, tratamentul deja a început.
„Am început studiul cu Remdesivir la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Deja am introdus 3 pacienți. La un pacient am început tratamentul acum 4 zile, iar la ceilalți doi, în urmă cu 3 zile. Momentan, starea lor de sănătate nu a prezentat modificări. Așteptăm să vedem cum va funcționa Remdesivirul zilele viitoare”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.
Remdesivir, cel mai promițător antiviral
Reamintim faptul că Remdesivir a fost folosit în SUA pentru forme critice la pacienți diagnosticați cu COVID-19. Studiile au arătat o evoluție bună a acestor pacienți în urma administrării medicamentului. Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, susține că studiile arată că pacienții din SUA care erau în stare critică s-au negativat după 11 zile, nu după 15 ca în cazul unui pacient căruia i se administrează medicamentație obișnuită. Remdesivir este considerat ca fiind unul dintre cele mai promițătoare antivirale pentru tratamentul COVID-19.