Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei, a anunțat că dacă regulile actuale nu sunt respectate cu strictețe, va impune noi restricții
Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei , a anunțat că dacă regulile actuale nu sunt respectate cu strictețe, va impune noi restricții. Miercuri, premierul a anunțat că dacă numărul cazurilor de coronavirus va continua să crească, statul elen ar putea impune noi restricții. Acesta cere respectarea cu strictețe a măsurilor actuale.
Kyriakos Mitsotakis: „Vom fi nevoiţi să trăim cu acest virus„
Marți, Grecia a înregistrat 121 de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Numărul menționat a fost declarat cel mai mare de până în acest moment. De asemenea, infecțiile nu provin de la turiști, ci sunt interne.
„Orice formă de mulţumire cu actuala situaţie este nejustificată. Încă nu ştim câte luni vom fi nevoiţi să trăim cu acest virus”, a declarat Kyriakos Mitsotakis.
„Respectarea strictă a regulilor este necesară mai mult ca niciodată în această perioadă crucială, pentru a evita creşterea semnificativă a cazurilor în august şi posibila aplicare a unor noi măsuri restrictive, care vor afecta economia şi societatea”, a subliniat Kyriakos Mitsotakis.
În total, în Grecia s-au înregistrat până acum 4.855 de cazuri de coronavirus. Fiindcă turismul este un domeniu important în Grecia, economia statului ar putea scădea cu 10% anul acesta din cauza pandemiei.
Grecii şi bulgarii ne dau lecţii la turism. Cum reuşesc să atragă turiştii cele două ţări
Grecii şi bulgarii ne dau lecţii la turism. Chiar dacă ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, grecii şi bulgarii
ne dau lecţii la turism. Spre exemplu, la vecinii bulgari hotelurile sunt ocupate în proporţie de 60 la sută. Hotelierii de aici nu pun preţ pe încasări şi se gândesc mai mult la siguranţă vizitatorilor.
Şi în pandemie grecii şi bulgarii ştiu să facă turism. Hotelierii de aici se pare că au găsit cheia succesului. Hotelurile lor sunt ocupate în proporţie de 60 la sută. Patronii unităţilor de primire turistică nu se gândesc la profit în această perioadă grea, ba din contră, aceştia mizează mai mult pe siguranţa turiştilor.
Grecii şi bulgarii ne dau lecţii la turism
Cum am spus în rândurile de mai sus, hotelurile din Bulgaria sunt căutate şi în perioada pandemiei, mai bine de jumătate fiind ocupate de către turişti. Chiar dacă clienţii sunt la jumătate faţă de anii trecuţi, aceştia revin cu aceeaşi plăcere pentru peisaje, oraşe pitoreşti, mâncare bună, şi plaje curate.
Plajele micuţului oraş bulgăresc Obzor sunt pline de nemţi, englezi, francezi, români, şi, că niciodată bulgari. Aici se respectă toate regulile de siguranţă. Şezlongurile sunt grupate maximum câte patru, în funcţie de numărul membrilor de familie. Iar între grupuri există cei 2 metri impuşi de normele de sănătate. Chiar şi în apă, primează siguranţă turistului.
Ca să evite aglomeraţia, hotelierii bulgari au primit fiecare câte o bucată de plajă, de care răspund cu capul.
Toate măsurile impuse de riscul epidemiologic se respectă. Plajele au paznici, agenţi de securitate iar şezlongurile sunt puse la distanţă. Mai mult decât atât, zonele în care vin localnicii sunt bine delimitate de cele în care vin turiştii starini. Aşadar, totul pare mult mai aerisit. Lumea nu se înghesuie, nu vezi şezlonguri foarte multe unul lângă altul. Acolo unde le găseşti sunt, în general, membrii ai aceleiaşi familii.
Turiştii au înţeles că în această perioadă vacanţele lor nu vor mai fi ca cele din ceilalţi ani. Toată lumea este responsabilă şi respectă regulile de distanţare. Un lucru foarte important este că nimeni nu vine din afara perimetrului hotelului. În plus, nu există resort fără piscină.