Klaus Iohannis își negociază mutarea la NATO cu liderii internaționali
Președintele Klaus Iohannis participă, luni, 26 februarie 2024, la Paris, în Franța, la reuniunea de lucru privind sprijinul acordat Ucrainei, organizată de președintele francez Emmanuel Macron. De asemenea, Iohannis își va negocia mutarea la NATO cu liderii internaționali.
Potrivit Administrației Prezidențaile, reuniunea privește și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei.
Refugiaţii ucraineni din România, proteste la doi ani de la începerea războiului
Discuțiile vor viza evoluția războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, implicațiile acestuia asupra securității europene și euroatlantice, precum și identificarea opțiunilor pentru intensificarea asistenței pentru Ucraina.
Președintele României salută demersul președintelui francez și subliniază că unitatea și solidaritatea comunității internaționale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esențiale și trebuie menținute.
De asemenea, Klaus Iohannis va reafirma, și cu această ocazie, poziția constantă a României de susținere multidimensională a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.
Este prima întâlnire cu liderii NATO, în contextul discuțiilor despre noul șef al Alianței.
”Preşedintele României salută demersul preşedintelui francez şi subliniază că unitatea şi solidaritatea comunităţii internaţionale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esenţiale şi trebuie menţinute”, a precizat Administraţia Prezidenţială.
România este acaparată de manipulare
România este acaparată de manipulare și fake news! Acum se vede clar că politicienii PSD și PNL sunt disperați după funcții. Așa cum Marcel Ciolacu vrea să fie președinte, Ciucă vrea să fie prim-ministru, acum Iohannis tânjește după o funcție europeană.
Dacă pe cei enumerați mai sus trebuie să îi alegem iar, atunci românii ar trebui să se gândească de două ori să rupă răul de la rădăcină, deoarece mergem din rău în mai rău.
Ticăloșii vând țara, noi rămânem doar cu funcțiile lor foarte bine plătite.
Administrația Prezidențială a declarat că „nu comentează zvonuri”. Nu ar fi o surpriză, având în vedere că, în trecut, șeful statului și-a exprimat public disponibilitatea de a prelua șefia NATO.
Potrivit unor surse, premierul olandez în exercițiu, Mark Rutte, care este considerat favorit în cursa pentru șefia NATO, nu poate strânge suficiente voturi din cauza opoziției din partea aliaților de pe frontul estic, precum Bulgaria, Ungaria, Turcia și România. Această informație a fost confirmată în această lună și de către Bloomberg.
În ultimii ani, cu excepția Spaniei, Alianța Nord-Atlantică a fost condusă de lideri din nordul Europei. Candidatura România ar putea fi văzută ca o ieșire din blocaj, mai susțin sursele citate. Acestea au mai precizat că, la summitul NATO din iunie de la Washington, SUA ar intenționa să anunțe următorul secretar-general al alianței.
Întrebat în iulie 2022, într-o conferință de presă la Cotroceni, Iohannis a declarat că „dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”.