Jurnalistul H.D. Hartmann pentru BZI LIVE, despre care ar trebui să fie strategia de poziționare a României în războiul din Ucraina – VIDEO

de: BZI.ro
17:45, 09 ian. 2023

H.D. Hartmann a dezvăluit pentru „Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE poziția riscantă a României în contextul războiului din Ucraina. Cei de la guvernare ar trebui să gândească de o mie de ori înainte de a mai face vreun pas care ar putea periclita viitorul economic, dar mai ales siguranța cetățenilor.

Cu toate că propaganda mincinoasă scoate fel de fel de zvonuri legate de o înfrângere a armatei ruse, realitatea din teren arată că de fapt trupele Moscovei înaintează de la o lună la alta.

Jurnalistul H.D. Hartmann pentru „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, jurnalistul H.D. Hartmann a discutat despre situația de pe frontul din Ucraina, acolo unde rușii câștigă teren pe zi ce trece. Un element important în bunul mers al acestui conflict l-a reprezentat încă de la început, sprijinul Statelor Unite. Cu toate acestea, conform ultimelor informații, noul președinte al Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy a anunțat reducerea ajutorului pentru ucraineni.

„În 2023 se va decide cine va câştiga acest război total. Rusia bate ca-n fasole în ucraineni. La Bahmut şi pe toată linia de contact, bat ruşii la ucraineni ca la fasole. Din nefericire mor copiii Ucrainei, tinerii de 18, 19 ani.. tineri nevinovaţi mor. Se pregăteşte o contraofensivă. Dar eu cred că este continuare a ofensivei din 24 februarie. Se pregăteşte o luptă enormă, cu centrul la Bahmut şi o să coboare spre sud. O contraofensivă în care Rusia vrea să nimicească şi ultimele forţe ale Ucrainei.

Toţi lingătorii de uşi făceau pe-a deştepţii şi spuneau că şi-a trimis Putin tancuri şi face război de secol XIX. Dar acum văd că SUA trimite tancuri. Păi SUA nu face război de secol XIX? Ce aţi avut cu tacurile ruseşti, nu ştiu… sunt vreo 9000 de tancuri ruseşti care aşteaptă să invadeze Ucraina şi încă 6000 în lucru, în Siberia. Nu aţi înţeles nimic din strategia rusă, aţi înghiţit doar propaganda britanicilor.

Veţi vedea atunci că va fi un an greu, în care Ucraina va avea nevoie de tot sprijinul posibil şi imposbil din partea oricui. Şi marţienii dacă îi ajută ar fi bine. Altfel războiul se va înteţi pe o linie de contact enormă.

Putin vrea să ajungă la gurile Dunării. Când a ajuns pe Odesa, Constanța noastră a murit. Nici o barcă cu vâsle nu mai intră în Constanța. Uitaţi-vă pe hartă şi veţi vedea că situaţia este foarte gravă.

Mai mult decât atât, ce făcu astăzi președintele Camerei Reprezentanților McCarthy? La presiunea celor 20 de membri de extremă dreaptă, care asigură majoritatea în cameră, a spus că va limita valoarea ajutorului militar Ucrainei. Orice glonte în minus pentru Ucraina va însemna victoria sau pierderea acestui război.

Apoi, ce e mai interesant, Marea Britanie vrea întoarcerea lui Boris, pentru că el a reuşit întotdeauna o coaliţie ucraineană. Deci vor să îl dea jos pe Sunak, ca să se continue războiul”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Mare grijă cu politicile rusofobe!”

De altfel, analistul politic avertizează că atâta timp cât războiul se află în coasta noastră și riscă să ne depășească granițele, nimeni nu va îndrăzni vreodată să investească în industria și respectiv, economia României.

„Va duce la dispariţia tuturor proiectelor de durată în România, nimeni nu va investi când România se află la câteva sute de metri de război. Şi nimeni nu va risca până nu se va decide statutul Odesei, inclusiv a milelor marine aparţinând platoului românesc, până când nu se va decide soarta Ucrainei, nimeni nu va investi în gazele din Marea Neagră. Fără gazele din Marea Neagră, România nu are autonomie energetică şi independență.

Nu ştiu ce face Maia Sandu la Oradea, dar ea ar trebui să aibă grijă să nu avem tancuri ruseşti pe Nistru sau pe Prut. Mare grijă cu politicile rusofobe! A ajuns una să fie mai rusofobă decât au fost naziştii la Berlin sub Hitler. Riscăm să nu facem nimic în România în acest an.

Nici o investiţie majoră nu va veni în următoarea perioadă”, a conchis H.D. Hartmann.