Jurnalistul H.D. Hartamnn: „SUA nu au oprit importul de petrol din Rusia”. Ce se va întâmpla cu România, după ce Romgaz a semnat contractul de 1 miliard de dolari pentru gazele din Marea Neagră – VIDEO EXCLUSIV

de: BZI.ro
16:57, 06 mai 2022

Jurnalistul H.D. Hartmann a transmis astăzi, 6 mai 2022, în cadrul unei ediții BZI LIVE detalii despre petrolul rusesc și gazele din Marea Neagră. Reamintim faptul că documentele oficiale de preluare a activelor de către Romgaz de la Exxon, pentru ceea ce înseamnă 50% din perimetrul Neptun Deep. Astfel, Romgaz a semnat contractul de 1 miliard de dolari pentru gazele din Marea Neagră.

„Vă aduc aminte că un ambasador american la Bucureşti urla să nu fie aprobată Legea Offshore. Dar cum poti să vinzi gazele româneşti au fost vândute tot României cu preţul de 1 miliard de dolari?”, a menționat jurnalistul H.D. Hartmann.

Jurnalistul H.D. Hartamnn: „SUA nu au oprit importul de petrol din Rusia”

În cadrul ediției dialog, analistul politic a precizat cu vehemență că Statele Unite ale Americii nu au oprit importul de petrol din Rusia și de la începutul invaziei militare în Ucraina s-a plătit 66 miliarde de euro pentru gaz, petrol si alte produse exportate din Europa.

De asemenea, profilerul a menționat că cerereaUcrainei de a nu mai cumpăra nimic din Rusia este absurdă deoarece cum va putea un popor să o ia de la capăt când infrastructura gazului din momentul de față se pliază doar pentru gazul rusesc.

„SUA nu a oprit importul de petrol din Rusia. De la începutul războiului 66 miliarde de euro au fost plătite pe gaz, petrol şi alte produse exportate din Europa. Eu nu sunt pro-rus şi nici pro-american. Eu spun realităţile. De unde facem noi plinul? OMV-ul, Lukoil, gazul de la Gazprom ale cui sunt? Au 100 la sută din piaţa energetică a României. Neamţ, englez, american, nu a venit nimeni să facă infrastructura energetică, doar rusul. Ungaria ce spune când depinde de 70 la sută de gazul rusesc. Ne ducem în evul mediu. Nu vom avea capacitatea să producem curent să ducem apă la etaj. Iată dramele şi minciuna acestui război. Există război, agresiune rusească la adresa Ucrainei, este. Dar de ce trebuie să plătească România? Germania şi-a instalat hegemonia în Europa în urmă cu mai mulţi ani şi acum ce zice? Dacă nu importă ea, nu mai importă nimeni. De ce? Şeful infrastructurii Europene a menţionat să se reducă consumul.

Acceptăm să fim în comunitatea europeană şi să luăm gaz rusesc la preţ diferit faţă de ceilalţi, dar spuneţi-ne că infrastructura se face în 5 ani pentru un alt tip de gaz. Nu există infrastructura navală în Europa pentru a construi tancuri de gaz. Infrastructura gazieră nu se contruieste mâine. Această incredibilă minciună cu aceste cereri maximaliste ale Ucrainei, de a nu mai cumpăra nimic din Rusia, ce facem noi că ţara? Lăsând energia deoparte, dar cu alimentele ce facem? Grânele s-au scumpit, ulei, pâinea, zahărul. Tot s-a scumpit. Ultima fabrica de zahăr din România s-a închis. Fără zahăr nu există nimic alimentar. Zahărul se foloseşte oriunde. Ştiaţi că fără independentă de producţie de zahăr şi rafinare nu există industrie alimentară în lume? Fără grâne nu există faina şi noi o importăm, care va ajunge mai scumpă decât aurul”, a transmis analistul politic H.D. Hartmann.

Analistul H.D. Hartmann: „Vor să ia petrolul din lumea arabă”

Profilerul Hartmann s-a axat în discuție și pe subiectul infrastructurii petroliere în Europa. Se dorește oprirea importului de gaz și petrol rusesc și recurgerea la cel arăbesc. Însă, H.D.Hartmann afirmă că petrolul arabilor prezintă fosfați, pe când întreaga industrie din Elveția și nu numai nu este pe fosfați.

Infrastructura gazieră și petrolieră din momentul de față este făcută pentru un alt tip de petrol. De asemenea, singura rafinărie de acest tip este la Năvodari, Constanța.

„Vor să ia petrolul din lumea arabă. De ce a fost construită Petrochimia lui Ceauşescu. Pentru că petrolul arab are fosfaţi. Singura rafinărie este la Năvodari. Petrolul rusesc nu are fosfaţi. Întreaga industrie din Elveţia nu e pe fosfaţi. Dacă te duci la arabi să iei petrol, deşi au anunţat că nu au de unde că au contracte pe 10 ani, trebuie să schimbe industria integral în Elveţia: de la ţeavă la turbină. Imaginaţi-vă Germania. Ei au cea mai mare problemă acolo. Există o singură rafinărie modernizată pentru petrolul rusesc. Ţeava vine direct din Rusia. Traversează întreaga Europă. Nu am nicio problemă, dar cum schimbi asta? Durează 5 ani. Petrolul din Marea Neagră are o altă compoziţie. Combinatul petrochimic are o altă tehnologie. Nu poţi lua petrolul din Marea Nordului şi să-l aduci la Năvodari pentru că nu merge. Eu v-am dat o explicaţie la nivelul meu, nu sunt geolog. Războiul este real, dar de ce plătim noi prostiile Germaniei care a devenit dependentă de gazul rusesc pentru a-şi vinde produsele ieftin. Transformăm o stare naţionalistă într-o putere europeană? Este un adevărat pericol. Stăm la mâna Lituaniei, care a interzis limba rusă. Ni se recomandă să reducem gazul, dar cine va dă benzină? De unde luaţi gaz şi petrol să susţineţi ţară? Iohannis are benzină de la Germania”, a conchis H.D. Hartmann.