Jumătate din decesele provocate de coronavirus au loc în aziluri

de: BZI.ro
13:44, 14 apr. 2020

Jumătate din decesele de coronavirus, în aziluri. Aproximativ jumătate din decesele cauzate de coronavirus au loc în casele de îngrijire pentru batrani, conform datelor din cinci țări europene colectate într-un nou studiu.

Asta în ciuda faptului că cifrele din Marea Britanie, precum și cele din multe alte țări, includ doar numărul de persoane care au murit în spital, potrivit walesonline.co.uk.

Datele colectate din surse oficiale de către o echipă de la London School of Economics au descoperit că 42-57% din toate decesele legate de virus au fost printre batranii din aziluri.

Țările studiate de Rețeaua internațională de politici de îngrijire pe termen lung (LTCPN) au inclus Italia, Spania, Irlanda, Belgia și Franța.

Se întâmplă după ce șefii industriei din Marea Britanie au spus că numărul zilnic al deceselor „blochează” sute de persoane în vârstă care au murit în sistemul de îngrijire.

Jumătate din decesele de coronavirus, în aziluri

Care England a estimat că au existat aproape 1.000 de decese cauzate de coronavirus în casele de îngrijire și, separat, baroneasa Altmann a scris în Daily Mail că batranilor din aziluri li se refuză tratamentul la spital si sunt „abandonați ca miei la sacrificare”.

Raportul LTCPN a sugerat că cea mai clară imagine a mortalității prin coronavirus în casele de îngrijire a venit din Irlanda, deoarece exista un sistem centralizat de colectare a informațiilor referitoare la Covid-19.

Sâmbătă, au existat 6.444 de cazuri de Covid-19 și 288 de decese, dintre care 156, sau 54%, erau rezidenți la domiciliu.

În Belgia, cele mai recente date indică 1405 decese din aceeaşi cauză în aziluri, reprezentând 42% din numărul total.

În Spania, pe baza informaţiilor preluate de presă de la guvernele provinciilor timp de o lună, până la 8 aprilie, procentajul este de 57% (8345 de morţi în aziluri de bătrâni), scrie Agerpres.

În Italia, dintr-un studiu în 577 de aziluri (10% din instituţiile respective), s-a extrapolat o proporţie de 53%.

În Franţa, datele de la ministerul sănătăţii duc la un rezultat de 44,6%.

Datele nu sunt comparabile

Autorii studiului spun că definițiile azilelor pot diferi între țări, astfel încât datele nu sunt comparabile, dar au adăugat: „Este important să se asigure că nivelul de infecții și decesele rezidenților și personalului de îngrijire nu este ignorat și există un pericol ca, prin încercarea de a nu le măsura, chiar dacă este imperfect, oportunitățile de informare asupra deciziilor luate de factorii de decizie în ceea ce privește alocarea resurselor către sectorul de îngrijire pot fi pierdute.”

Medicul-şef al Regatului Unit, profesorul Chris Whitty, a declarat că aproximativ 13,5% din casele de îngrijire din Marea Britanie au înregistrat un focar și a spus că ar dori să crească numărul de teste.

„Medicii o iau foarte în serios și încearcă să se asigure că primesc cât mai multe informații pentru a oferi date exacte.

Matthew Reed, directorul organizaţiei caritabile Marie Curie, este de părere că datele deceselor în spitale anunţate zilnic de guvernul de la Londra ‘sunt în urma totalului’, deoarece nu iau în calcul morţii din aziluri.