Joe Biden va trimite forţe armate ale SUA dacă Vladimir Putin ar declanşa o armă nucleară. Analistul H.D.Hartmann: „Ne aflăm în fața unui război nuclear Americano-Rus”

de: BZI.ro
18:58, 02 mai 2022

O moțiune în congresul american ar putea da dreptul președintelui SUA să răspundă militar în cazul în care Rusia va utiliza arme chimice, biologice sau nucleare pe teritoriul Ucrainei

Adam Kinzinger, membru al Congresului American a declarat duminică, că a introdus o propunerea legislativă care ar acorda autorizația Congresului american președintelui Joe Biden în vederea folosirii forței militare americane în Ucraina dacă Rusia folosește arme chimice, biologice sau nucleare.

Joe Biden a anunţat utilizarea forţelor armate ale SUA, în cazul în care Putin va folosi arme nucleare

Amenințările lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare sunt „iresponsabile” și arată „sentimentul de disperare” al Rusiei față de turnura luată de ofensiva sa din Ucraina, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Însă afirmaţiile lui Joe Biden cu privire la trimiterea militarilor americani în Ucraina, după ce ar utiliza Putin o armă nucleară, nu sunt bazate pe dovezi. Nu există în momentul de față nicio certitudine care să arate că preşedintele Statelor Unite ale Americii şi-ar trimite oamenii într-o zonă iradiată.

Catastrofa Cernobîl, o lecție din trecut pentru prezent

Vă reamintim ce s-a întâmplat la Cernobîl. De ce chiar şi după 36 de ani de la cea mai mare catastrofa nucleară civilă oamenii nu s-au întors şi încă este pustiu?

Este discutabilă ideea că puterea SUA să poată influenţa extrem de mult în Ucraina prin furnizare de armament, logistică sau antrenamente pentru luptele de gherilă, însă după ce s-ar declanşa bombe nucleare puţin probabil.

Acest lucru ar putea fi făcut doar pentru opinia publică, pentru a creat imagine sau pentru a-i face pe ucraineni să fie mai încrezători.

Analistul Hartmann: Rusia nu intenționează să folosească arme nucleare sau chimice

Analistul H.D. Hartmann a explicat faptul că mișcarea legislativă a Congresului vine în scopul de a oferi substanță vizitei efectuate de Nancy Pelosi, speakerul Camerei la Kiev.

„Bineînțeles că este și o noua asumare concretă a alianței dintre SUA și Ucraina.  Mai mult, propunerea republicanului din Illinois poate fi și un factor de descurajare a Rusiei și lui Putin”, a explicat analistul.

Profilerul a explicat că Rusia nu intenționează să folosească arme de distrugere în masă, indiferent dacă acestea sunt de natură chimică sau nucleară.

„Cu toate asigurările date de Rusia că nu are de gând să folosească arme de distrugere în masa, fie chimice fie nucleare, Occidentul promovează un narativ cu privire la acest pericol. În mediul online și mai ales în spațiul virtual al experților de tot felul, Rusia este astăzi considerată ca un rău absolut. Ca atare, deși SUA sunt țara unică din lume cele care au folosit două bombe atomice, Rusia pare a fi cea acuzată de dorința de a declanșa armaghedonul nuclear. Putem spune că există tentația ”sfârșitului lumii”, concept bine înrădăcinat în cultura iudeo-creștină a vestului, astfel că apelul propagandistic la acest concept nu este deloc nou. Multe state și mulți războinici au fost considerați anticriști, multe civilizații au fost acuzate că doresc distrugerea lumii, ca atare, ca analist, nu găsesc ca excepțională exploatarea ideii că Rusia este astăzi încarnare diavolului pe pământ”, a declarat analistul H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Imaginați-vă acest scenariu la nivel atomic, unde un atac nuclear limitat este executat asupra teritoriului Ucrainei”

În contextul în care Occidentul avertizează întreaga lume că Rusia plănuiește să folosească un atac nuclear sau chimic împotriva Ucrainei, profilerul Hartmann explică faptul că acest scenariu este unul departe de a fi pus în practică.

„Imaginați-vă acest scenariu la nivel atomic, unde un atac nuclear limitat este executat asupra teritoriului Ucrainei. Desigur că prima acuzată ar fi Rusia, dar dovezile vor veni tarziu și pot să fie neconcludente.  Cu toată elasticitatea legislației propuse și opțiunilor oferite de Congresul american președintelui SUA pentru a răspunde strategic, dacă o greșeală se face în identificarea agresorului, ne aflăm în fața unui război nuclear Americano-Rus. Cu consecințele de rigoare care înseamnă dispariția civilizației umane. Trebuie să realizăm că în lipsa de adevăr al propagandei care înconjoară acest război din Ucraina, rezidă tocmai elementul care să producă eroarea de analiză și să ducă la un contact kinetic direct între SUA și Rusia. Iar acel contact direct kinetic poate fi efectiv produsul unei provocări a unuia dintre actorii implicați direct în războiul din Ucraina sau, de ce nu, al unei terță parte, interesată în a escalada fundamental conflictul. Deci, da, președintelui Biden i se oferă opțiuni legislative care să ușureze deciziile sale în calitate de commandant șef al armatei americane, dar riscul identificării greșite a agresorului și iresponsabilitatea unor provocatori de profesie în interiorul zonei de război pot efectiv să ne ducă la un conflict nuclear distrugător. Iată un pericol de care toate părțile implicate în acest conflict trebuie să fie conștiente”, a informat H.D. Hartmann.