Jocurile Olimpice de la Tokyo puse în pericol din cauza pandemiei Covid-19
Veşti proaste pentru românii care abia aşteaptă să vadă naţională României U21, care va fi condusă de către Mirel Radoi la Jocurile Olimpice 2020. În Tokyo se inregistreza un nou record de infectări cu noul cornoavirus și asta în pofida faptului că există la această dată mai multe restricții. Cu 90 de zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice situaţia este incertă.
Ieri, 1 mai 2021, s-a raportat un număr mare de noi infectări cu Covid-19, 1.050 de cazuri, cel mai mare număr înregistrat de la finalul lunii ianuarie, iar cele 3 prefecturi adiacente capitalei – Chiba, Kanagawa și Saitama, vor fi menține restricţiile până pe 11 mai.
Un alt oraş în care vor avea loc meciuri de fotbal este Osaka, în acesta s-au înregistrat 1,626 de cazuri şi 41 de decese. Seiko Hashimoto, conducătorul Comitetului de Organizare Japoneze, a declarat că Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie- 8 august) s-ar putea desfăşura cu porţile închise, cu toate că organizatori vor încerca să facă tot posibilul pentru a permite spectatorilor să ia parte la activitate.
Câţi români vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Mihai Covaliu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a ţinut să le transmită un mesaj tuturor participanţilor, pe 15 aprilie 2021, cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo
„100 de zile și un singur vis, susținut de milioane de clipe de antrenament și multă dorință. Tot ce contează este lupta, echipa și puterea de a uni. Cei mai buni dintre noi vor fi acolo. Jocurile Olimpice Tokyo 2020 înseamnă pentru mine încredere și mândrie. Ne vedem la Tokyo, și eu sunt Team România”, a spus Covaliu în mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
România are 60 de sportivi care vor fi prezenţi la JO din Tokyo 2020, la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box și scrimă.
Atletism (5): Florentina Iușco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Firfirică (aruncarea discului);
Baschet (4): (echipa feminină 3×3);
Box (1): Cosmin-Petre Gîrleanu (cât. 52 kg);
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin – categorie ușoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;
Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), (ciclism pe șosea);
Fotbal (18): echipa națională olimpică;
Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);
Înot (2): Robert Glință (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);
Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;
Lupte (1): Alina Vuc (cât. 50 kg);
Scrimă (1): Ana-Maria Popescu (spadă);
Tenis de masă (3): echipa feminină (3 jucătoare);
Tir sportiv (1): Laura Ilie (pușcă aer comprimat 10 m).
S-au pordus schimbări şi la EURO 2020 din cauza pandemiei de Covid-19
Vești bune pentru echipele naţionale care vor fi prezente la EURO 2020 care se va desfăşura şi pe teritoriul ţării noastre. UEFA intenționează să le permită selecţionatelor să înscrie un număr mai mare de jucători, la cererea mai multor selecţioneri.
„UEFA are în vedere această chestiune. Nicio decizie nu a fost luată pentru moment. Mărirea loturilor echipelor la 25 sau 26 de jucători ar fi un lucru bun, deoarece sezonul a fost foarte dificil. În plus, nu se știe niciodată, cineva poate contracta virusul în timpul turneului. Ar fi apoi foarte greu să găsești alt jucător, pentru că toți ceilalți vor fi în vacanță. În această situație, dacă UEFA ar decide acest lucru, aș fi în totalitate de acord”,a declarat un purtător de cuvânt al UEFA, după apelurile selecționerilor Italiei, Belgiei și Franței, în favoarea lărgirii loturilor celor 24 de selecționate care vor lua parte la turneul final.