Prima pagină » Local » Jale! Țepe pe bandă rulantă, date la Iași! Încă un caz de fraudă online. De data aceasta, un tânăr a rămas fără câteva mii de lei
Jale! Țepe pe bandă rulantă, date la Iași! Încă un caz de fraudă online. De data aceasta, un tânăr a rămas fără câteva mii de lei

Jale! Țepe pe bandă rulantă, date la Iași! Încă un caz de fraudă online. De data aceasta, un tânăr a rămas fără câteva mii de lei

14 nov. 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Țepele nu se mai opresc. Zilele trecute, un tânăr a rămas fără câteva mii de lei după ce o persoană necunoscută i-a accesat contul bancar. În ultima perioadă, tot mai multe persoane devin victime, iar polițiștii par că se luptă cu morile de vânt

Nu doar bătrânii din Iași sunt păcăliți în mediul online! Zilele trecute, un tânăr a rămas fără câteva mii de lei după ce o persoană străină i-a accesat contul bancar.

„La data de 12 noiembrie a.c., Secția nr. 2 Poliție Iași a fost sesizată de către un tânăr, în vârstă de 30 de ani, cu privire la faptul că, în perioada 09.11.2023 – 12.11.2023, persoane necunoscute ar fi accesat contul bancar al părții vătămate și ar fi efectuat un număr de șase tranzacții bancare, cauzând un prejudiciu de 3.000 de lei.

Polițiștii au deschis un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt, luării măsurilor legale care se impun, precum și în vederea identificării autorilor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un tânăr a rămas fără câteva mii de lei. Nu este singurul caz

Cetățenii trebuie să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card, inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare. De asemenea, ieșenii trebuie să nu transmită date personale sau copii ale actelor de identitate prin intermediul rețelelor sociale sau prin link-uri primate pe mail ori prin aplicații de mesagerie.

„Inspectoratul de Poliție Județean Iași îndeamnă cetățenii să fie extrem de vigilenți și să investigheze cu atenție orice oportunitate de a investi sume semnificative de bani. Totodată, se recomandă prudență maximă atunci când sunt contactați de către persoane necunoscute și să nu se lase înșelați de promisiunile de îmbogățire rapidă. De asemenea, cetățenilor li se sugerează să acorde o atenție deosebită platformelor de investiții care promit randamente ridicate într-un timp foarte scurt, deoarece aceasta reprezintă o metodă comună de a atrage potențiale victime.

Pentru a preveni victimele acestor tipuri de fraude online, polițiștii ieșeni le recomandă cetățenilor să nu furnizeze datele de pe carduri, deoarece acestea sunt confidențiale. Utilizatorii sunt sfătuiți să verifice cu atenție toate detaliile înainte de a efectua orice tranzacție financiară. Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze din surse oficiale și să semnaleze imediat orice tentativă de fraudă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Iată că ultima metodă de plată face victime în rândul ieșenilor. Cert este că un tânăr a rămas fără câteva mii de lei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024