Italia anunță redeschiderea sectorului turistic la mijlocul lunii mai
Veste bună pentru turiștii români și nu numai. În condițiile în care călătoriile între regiuni vor fi permise de la mijlocul lunii mai, Italia anunță redeschiderea sectorului turistic.
Autoritățile din Peninsulă sunt sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul tarii.
Italia anunță redeschiderea sectorului turistic
Premierul Mario Draghi a anunţat că se aşteaptă la redeschiderea sectorului italian al turismului la mijlocul lunii mai, când vor fi permise călătoriile între regiuni, transmite DPA.
Vorbind la finalul reuniunii miniştrilor Turismului din G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente), Draghi a informat că „paşapoartele UE de vaccinare” vor fi operaţionale până la mijlocul lunii iunie, permiţând acces la mai facil la călătorii pe continent.
Premierul Italiei duce o luptă în ultima perioadă pentru a salva sectorul turismului din Peninsulă, sector care angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.
„În aşteptarea paşapoartelor verzi digitale europene, avem propria noastră versiune la nivel naţional, care vă permite oamenilor să se deplaseze între regiuni şi va fi operaţional de la mijlocul lunii mai, astfel încât nu va trebui să aşteptăm până la mijlocul lunii iunie pentru documentul UE”, a declarat premierul italian. Acesta a adăugat: „la mijlocul lunii mai turiştii vor avea paşaportul italian, deci este momentul să faceţi rezervări pentru vacanţe în Italia”.
La rândul său, ministrul german al Turismului, Thomas Bareiss a afirmat: „Pe termen scurt, obiectivul este de a restabili încrederea în călătoriile în siguranţă”.
Luna trecută, ministrul italian al Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.
Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019. Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).
Grecia renunţă la restricţiile de carantinare
Veste bună pentru cei care au în plan o vacanţă în Grecia în următoarea perioadă. Statul elen a renunțat la sfârșitul lunii aprilie la măsurile de carantină pentru turiştii neinfectaţi cu virusul SARS Cov-2 din mai multe state. Autorităţile din Grecia au anulat unele restricţii chiar înainte de deschiderea oficială pentru turişti, de pe 15 mai, a transmis, duminică, Ministerul Transporturilor, potrivit Reuters.
Grecia a depăşit pragul de 10.000 de decese din cauza vitusului COVID-19. Măsurile de ridicare a restricţiilor se vor aplica pentru turiştii din ţările UE, Statele Unite şi Marea Britanie, dar şi pentru alte ţări.
Astfel turiştii din ţările menţionate au permisiunea de a merge în Grecia fără a petrece o săptămână în carantină, atâta timp cât sunt vaccinaţi sau au un test negativ covid-19. Însă pe lângă cele două state, Grecia va mai renunţa la restricţii pentru vizitatorii din Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda şi Singapore, a transmis ministerul într-un comunicat.
De asemenea, și pentru turiştii din Serbia, Israel şi Emiratele Arabe Unite vor fi anulate aceste măsuri de carantină.