Iosefina Pascal, pentru „Dezbaterea Zilei” din cadrul emisiunii BZI LIVE, dezvăluiri legate de „marile afaceri și tunuri” din vremea pandemiei de COVID-19
Iosefina Pascal a explicat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE o mică parte din mârșăviile ce au avut loc în timpul pandemiei de Covid-19. În acest context a fost implicat și medicul Virgil Musta, şeful de secţie al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” din Timişoara, ce a fost trimis în judecată alături de alte cadre medicale din cadrul unităţii sanitare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu efectuarea de teste pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.
„Toţi trebuie traşi la răspundere pe persoană fizică, pentru ca ei au semnat, nu au semnat alţii acele restricţii în care erau îngropaţi oamenii în saci negri. Nu, nişte oameni au semnat aceste documente şi trebuie traşi la răspundere de cetăţeni, ONG-uri. Nu putem să stăm aşa în inerţie şi anesteziere societală”, a spus Iosefina Pascal.
Jurnalistul Iosefina Pascal în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE
Iosefina Pascal a discutat la „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 1 decembrie, despre dosarul medicului Musta din Timișoara, și implicit despre toate afacerile făcute pe timpul pandemiei de Coronavirus. Va fi cineva tras la răspundere cu adevărat?
„Treaba cu clinica este reală, era clinica lui privată. Care era scmecheria? În dosar apare doar o parte din combinaţia lui Musta. Adică, venea cetăţeanul suspect de Covid, îl scobea în nas şi ăia trimiteau probele la clinica lui Musta, unde era pe bani, la un preţ mult mai mare şi ăla deconta pe spital. Dar mai are o combinaţie cu teste din astea rapide, pe care le vindea online.
Acum, dacă sunt speranţe, nu ştiu ce să zic, Musta e un peşte mai mic. Burci, de care aflăm de la Rizea, ofiţer activ al SIE, 15 miliarde de euro profit pe pandemie… Omul e căutat de justiţie acum, dar e în Dubai, face cumătrii…
Peştii mari nu vor fi prinşi şi dacă sunt prinşi sunt condamnaţi cu suspendare. Ca şi Videanu, ca şi Fenechiu, Oprescu… afacerea cu tableta, cu Vanghelie şi Piedone. Oamenii ăştia au făcut bani grei în pandemie însă nu o să îi vedeţi condamnaţi.
Apropo, Bănicioiu a zis că femeile din diaspora sunt prostituate. Om care a făcut combinaţii toată viaţa, ei între ei se dau în gât.. nu ştiu cum a ajuns Bădălău vicepreşedintele Curţii de Conturi, e un mister. Trebuia să te ocupi de aceste cazuri când era momentul, să îi opreşti din a jefui.
‘Mortul e mort şi de la groapa nu se mai întoarce’, era o vorbă.
Banii s-au dus, vieţile oamenilor s-au dus, n-au avut nimic! Şi acum vin şi spun că ‘da, e naşpa’. Şi e uimitor că românii nu spun nimic. E ca şi cum ‘da, ai fost violată, ştiam că o să fii violată, dar nu putem să mai facem nimic..’
Toţi trebuie traşi la răspundere pe persoană fizică, pentru ca ei au semnat, nu au semnat alţii acele restricţii în care erau îngropaţi oamenii în saci negri. Nu, nişte oameni au semnat aceste documente şi trebuie traşi la răspundere de cetăţeni, ONG-uri. Nu putem să stăm aşa în inerţie şi anesteziere societală. Măcar de erau îndrăciţi, scandal, cum am văzut prin afară. Dar la noi e aşa, ‘asta e situaţia’…”, a spus Iosefina Pascal.
Iosefina Pascal: „Libertatea de exprimare s-a terminat”
În contextul marilor interese de la nivel înalt, de la nivel european, Iosefina Pascal a abordat și subiectul digitalizării. Astfel, avem să aflăm scenariul unui viitor sumbru, în care libertatea de exprimare, libertatea de a gândi și a acționa vor rămâne o simplă poveste.
„În tribună oficială era fiul lui Burduja. Ăla nu a lipsit. Vezi, omul sistemului. Digitalizarea e locul întâi în tribună. Acum, totul are sens, e disperare mare. Aşa cum era şi disperarea cu 5G-ul. Proiectul ăsta de înfiinţare are şi nişte componente fizice. Întregul proiect pe PNRR pe digitalizare are 5 miliarde de euro pentru digitalizarea instituţiilor care au nevoie de acest cloud. Am zis că băi, o-m fi singurii care fac asta… şi văd că nu. Văd că toate statele membre trebuie să aibă acest cloud guvernamental pentru că va exista un cloud european federal. De aceea vorbim de federalizarea Uniunii Europene. În momentul în care statul îşi pune la dispoziţie toate datele cetăţenilor săi, acele date sunt accesibile transfrontalier.
Burduja ne-a spus că până la sfârșitul lui 2023 trebuie să terminăm cu toată această digitalizare. Şi dacă tu nu o faci, vrei nu vrei, aplicaţia aia o să existe, chiar dacă nu ai tu aplicaţia. Această acţiune poate fi oprită doar prin împiedicarea instalării 5G-ului. Că sunt oameni care vor să mai stea la ghișee, vor să plătească cu cash… Şi asta nu înseamnă neapărat că te ascunzi, dar în momentul în care tu eşti un cetăţean bun şi îţi plăteşti toate taxele, tu apari în cloud. În timp ce ăştia care fac bişniţă, ăia nu o să apară în sistem, o să apară că au şi ei un coteţ acolo. Deci încurajează economia neagră din România.
Situaţia este tragică în România. Mergem pe ideea că mai bine îţi iei 4000 de lei în mână, decât 2000 după ce îţi plăteşti toate taxele. Cu cloud-ul ăsta european, ei vor atinge scopul federalizării. Vom fi conduşi, cum suntem deja de fapt, de aceste directive de verificare de nişte nealeși. Libertatea de exprimare s-a terminat. Libertatea că intri tu pe net şi faci și spui ce vrei, s-a terminat!
Deci, în momentul în care am văzut câţiva paşi şi grăbirea altor paşi… La Senat acum se va decide un proiect de lege prin care toţi cetăţenii vor trebui să aibă un cont bancar. Dacă refuzi, ţi-l deschide statul. Şi tot ce înseamnă pensie, şomaj, ajutoare, salariile, toate vor fi pe card. Asta e o problemă uriaşă pentru cei în vârstă. Apoi e o problemă că te obliga să o faci. Nu ai voie să mă obligi, poţi doar să îmi recomanzi. În momentul în care mă obligi, vorbim de stat totalitar. Te obligă să te digitalizezi financiar. Acest control al datelor şi comportamentului să fie pedepsit financiar. Adică, nu mai primeşti voucher-ele financiare, că uite ce postezi pe net. Nu ai voie să stai în casa aia mare, că nu ştiu de unde îţi plăteşti facturile…
Cetăţenii vârstnici ce deţin proprietăţi pe care nu le pot întreţine, vor fi ajutaţi de stat cu locuinţe sociale. Te trimit la coteţ, practic. E inadmisibil”, a conchis Iosefina Pascal.
Iosefina Pascal a abordat subiecte extrem de importante în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din 1 decembrie.