Investiție uriașă în zona industrială din Iași! Un bloc cu 14 etaje va fi construit pe un amplasament vânat de către dezvoltatorii imobiliari -FOTO
Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal a fost publicat recent și cel mai probabil urmează să fie supus votului consilierilor locali în ședința ordinară din luna august 2024. Terenul are o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați.
Investiție uriașă în zona industrială din Iași. Bulgarii de la Recycle International SRL vor să construiască o clădire de 14 etaje
Patronii firmei Recycle Internatonal SRL vor să construiască, pe un teren de 6.188 de metri pătrați, o clădire de birouri de 14 etaje. Amplasamentul se află pe bulevardul Chimiei, numărul 14, în apropierea râului Bahlui. Este știut faptul că zona este tot mai vânată de către dezvoltatorii imobiliari interesați de construirea unor locuințe colective sau a unor clădiri administrative.
Potrivit informațiilor publicate, firma care se ocupă cu colectarea deșeurilor nepericuloase ar urma să construiască un ansamblu de funcțiuni mixte, parcare subterană și supraterană ce include o clădire de 14 etaje, toate după aprobarea PUZ-ului de către CL. Clădirea va avea o înălțime maximă de 58 de metri. Conform documentației, vor fi ridicate cinci clădiri cu regimul de înălțime 2S+P+14E+Eth, două clădiri 2S+P+7E+Eth, o clădire 2S+P+5E+Eth și încă un imobil cu regimul 2S+P+1E+Eth. Procentul de ocupare a terenului (POT) va fi de 50 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 3,5.
„Canalizarea apelor uzate menajere se va face la rețeaua centralizată de canalizare a municipiului Iași, prin extinderea acesteia. Canalizarea propusa pentru PUZ – ul studiat se va face în sistem separativ (canalizarea apelor uzate menajere separat de canalizarea apelor pluviale). Apele pluviale de pe platformele betonate și clădiri, din interiorul parcelei, vor fi colectate și vor fi utilizate pentru întreținerea spatiilor verzi prevăzute pe parcela. Apele pluviale de pe drumuri și trotuare, datorită pavajului ecologic permeabil propus pentru suprafața carosabilă, vor fi absorbite. Rețeaua de canalizare va fi realizată din PVC – KG, cu diametrul de 250 mm. Pe traseul rețelei de canalizare vor fi amplasate cămine de vizitare și intersecție cu un diametru de minim 1 m. Rețeaua de canalizare va fi poziționată obligatoriu pe un strat de nisip de 15 cm grosime, deasupra se va realiza o umplutură de nisip de circa 15 cm iar lateral de 20 cm. Pentru asigurarea unei exploatări corespunzătoare, rețelele de canalizare vor fi prevăzute obligatoriu cu cămine de vizitare amplasate la o distanță maxima de 50 m unul de altul, conform STAS 3051”, se arată în documentele publicate.
Vor fi construite o parcare subterană și alta supraterană, cu peste 430 de locuri pentru autoturisme
În cadrul proiectului este prevăzută construirea unor parcări subterane și supraterane, totalul locurilor disponibile fiind de 435.
„Staționarea vehiculelor se va realiza în interiorul parcelei, în afara domeniului public. Prin PUZ se propun 435 locuri de parcare în subsol cât și la nivelul solului, astfel pentru stabilirea numărului minim de locuri de parcare sau garare se va respecta H.C.L.-ul Primăriei Municipiului Iași nr. 425/ 2007, iar distanțele și modul de amplasare ale acestora vor respecta Or. MS 119/2014). Se va planta un arbore la fiecare 20 de locuri de parcare, cu distribuire uniformă”, se mai arată în documentele publicate.
Accesele (intrarea și ieșirea) pe proprietate se vor realiza din bulevardul Chimiei. Circulațiile în interiorul și exteriorul amplasamentului se vor rezolva cu respectarea normativelor și legislației în vigoare.
„Terenul liber rămas după realizarea construcțiilor și a aleilor auto și pietonale, trotuarelor, teraselor, platformelor etc, se va amenaja cu spații înierbate sau plantate vor reprezenta minim 20 la sută din suprafața parcelei. Se va planta un arbore la fiecare 100 mp spații verzi, cu distribuire uniformă”, mai este specificat în documentele PUZ.
Societatea care intenționează să realizeze proiectul este Recycle International SRL, cu sediul în județul Ilfov, localitatea Bragadiru. Firma este administrată de bulgarul Petrov Stoyan Tsanev, cu asociații Tomov Kirliov Lyubomir, Tomov Kirilov Plamen, Velkov Blagovest Velkov, cetățeni bulgari, și românul Ionuț Petru Pârvu. Societatea are ca obiect de activitate „Colectarea deșeurilor nepericuloase” și a fost înființată în anul 2007. Firma bulgarilor a realizat, în 2023, o cifră de afaceri de 76.373.750 de lei, un profit net de 223.061 de lei și datorii de 20.638.554 de lei. În anul 2022, Recycle International SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 88.344.261 de lei, un profit net de 5.256.199 de lei și datorii de 13.238.085 de lei.
O investiție uriașă urmează să se realizeze în zona industrială din Iași. Firma care va întocmi proiectul este Recycle International SRL, deținută de mai mulți cetățeni bulgari, și are în vedere construirea unei clădiri de birouri de 14 etaje.