Invazie de furnici în casă: Cum să scapi de insecte cu soluții simple și eficiente

de: BZI.ro
13:53, 20 sept. 2021

Ce faci dacă ai invazie de furnici în casă? Ei bine, noi îți venim în ajutor. Ți-am pregătit trei soluții naturale și eficiente împotriva furnicilor care îți invadează spațiul personal.

Furnicile nu fac parte din categoria dăunătorilor, însă prezența lor în casă îți poate crea neplăceri. Fie că sunt aduse prin intermediul bagajelor sau își croiesc singure drum în casa ta, prin intermediul fisurilor din fundații sau pereți, ele îți invadează teritoriul cât ai clipi. De aceea, trebuie să înveți cum să scapi de ele și să previi reapariția lor.

Invazie de furnici în casă: Ce este de făcut?

Furnicile sunt insecte sociale, care fac parte din familia Formicidae. Împreună cu viespile și albinele constituie ordinul Hymenoptera. Ele trăiesc în colonii și sunt conduse de o regină. În momentul în care au găsit un loc în care se află hrană pe placul lor, furnicile își vor croi constant drum spre acel loc.

Astfel că, în momentul în care observi furnici în casă, este necesar să urmărești traseul acestora și să îți dai seama unde se află mușuroiul: în interior sau în exterior. De exemplu, dacă observi furnici în casă chiar și iarna, este clar că mușuroiul se află în interior, deoarece furnicile hibernează în sezonul rece.

 

Furnicile se pot strecura în lemnul umed sau putrezit, astfel că trebuie să verifici aceste locuri. Nu uita să verifici și alte spații înguste.

Nu te acuza că ai făcut ceva greșit în cazul în care furnicile ți-au invadat casa. Aceste insecte sunt în permanentă căutare de hrană și își urmăresc traseul cu ajutorul mirosului. Cât timp proviziile sunt disponibile, este dificil să le mai convingi să plece.

Soluții naturale pentru combaterea furnicilor

Furnicile pot fi combătute cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, a soluției pe bază de lămâie și a oțetului de mere.

Bicarbonatul de sodiu

Pentru a scăpa în mod natural de furnici, se folosește bicarbonatul de sodiu. Amestecați bicarbonat de sodiu cu zahăr în cantități egale, iar soluția rezultată plasați-o într-un capac. Acesta trebuie așezat în zonele unde sunt observate furnicile, dar nu și pe traseul pe care ele se deplasează.

Soluție pe bază de lămâie

Datorită mirosului puternic pe care îl are lămâia, furnicile sunt descurajate să mai intre în casă, iar acidul citric este excelent la acoperirea feromonilor lăsați în urmă de micile insecte. Feromonii sunt acele substanțe lăsate în urmă de furnici, care le ajută să își găsească drumul înapoi spre sursa de hrană. Soluția se poate prepara din zeamă de lămâie și apă. Ea se pulverizează în locurile pe unde intră furnicile în casă.

Oțet de mere

O soluție foarte bună împotriva furnicilor este oțetul de mere. Amestecați puțină apă cu oțet de mere și pulverizați soluția rezultată în locurile pe unde intră furnicile în casă.

De asemenea, puteți aplica și spray-uri anti-furnici, dacă observați câteva furnici rătăcite, însă în cazul în care aveți în casă un întreg mușuroi, veți avea nevoie de măsuri mai radicale. În funcție de situația în care vă aflați, puteți opta pentru soluții naturale sau puteți alege substanțe chimice, cu un efect mai puternic. Dacă niciuna dintre aceste variante nu funcționează, puteți apela la un specialist, care va ști, cu certitudine, ce soluție să folosească.