Întrebările de cultură generală, al căror răspuns mulți români nu-l știu! Află dacă reușești să răspunzi corect la toate!
Aceste întrebări de cultură generală au fost mereu la mare căutare printre oamenii de toate vârstele, toți dorindu-și să iși pună mintea la contribuție și să iși măsoare gradul de cunoștințe într-un mod distractiv. Trendul a fost speculat și de televiziuni care au început să difuzeze concursuri de cultură generală, unde cunoștințelor din diverse domenii le puteau aduce participanților sume frumoase de bani.
Pentru a-ți testa cunoștințele de cultură generală iată un test cu întrebări din cele mai importante materii. Știi să răspunzi corect la cele mai grele întrebări de cultură generală? Pune-ți imaginația și răbdarea la treabă și vezi cât de informat ești.
Întrebările de cultură generală, al căror răspuns mulți români nu-l știu
Un scurt test de cultură generală îți va arăta cât de bine stai cu gradul de cunoștințe. Va trebui să răspunzi la câteva întrebări care au cel puțin două variante de răspuns dintre care doar una singură este cea corectă.
Testul va cuprinde întrebări din mai multe domenii, cum ar fi biologie, istorie și geografie, în doar câteva minute îți vei dovedi cât de bine stai la acest capitol. Este interesant de știut și câți neuroni are un om pentru a vedea cât de fascinant este creierul uman.
Iată întrebările de cultură generală: Ce origine stă la baza cultului vodoo? (chineză, franceză, italiană sau africană); Cine este supranumit părintele psihanalizei? (Sigmund Freud, Charles Darwin, Aristotel, Blaise Pascal); Cel mai mic arbore din lume este Ginkgo Biloba, Molid (Brad) roşu sau Bonsai? Unde se află Republica Liberia? (Africa, Europa, Asia sau SUA); Unde s-a născut Iisus Hristos? ( Ierusalim, Nazaret, Betleem); Cum mai este denumită, popular, aniversarea a 50 de ani de căsnicie? (nunta de argint sau nunta de aur); Câte minute au șase ore și jumătate? (310; 390, 280 sau 290); Ce pompează inima? ( oxigen, sânge,apă sau hidrogen); Când a început cel de-al Doilea Război Mondial? (1936, 1938, 1939 sau 1937).
Tu ai răspuns corect?
Răspunsurile la întrebările de mai sus sunt următoarele: Africană; Sigmund Freud; Bonsai; Africa; Betleem; 390; Sânge; 1939. Dacă ai răspuns corect la toate întrebările de mai sus înseamnă că ești o persoană la care prietenii pot apela cu încredere atunci când au nevoie de un răspuns exact în diferite domenii. Află și care este motivul pentru care nu apare atât de des aurora boreală în România.
În ceea ce privește menținerea creierului viu, ei bine, există mai multe metode. Jocurile de memorie pe care le poți utiliza zilnic ajută să-l păstrezi în formă. Ca orice mușchi, dacă creierul nu este „lucrat”, acesta își pierde din capacitate.
Una dintre metodele simple de antrenament se referă la scrierea în calculator a cuvintelor „negru, albastru, verde, roșu și galben” de mai multe ori, folosindu-te de culori diferite. Apoi trebuie să rostești numele culorii cu care e scris cuvând și nu cuvântul în sine. Acest exercițiu trebuie făcut de cât mai multe ori pe zi, iar a doua zi poți schimba culorile.
Pentru a-ți testa capacitatea poți scrie o poveste folosindu-te de doar 7 cuvinte. Repetă zilnic acest exercițiu care te va ajuta nu numai să-ți îmbunătățești memoria, ci și să devii un bun povestitor care poate să spună multe în puține cuvinte.
Chiar dacă ești dreptaci sau stângaci, poți accepta provocarea ca într-una din zilele săptămânii să utilizezi cealaltă mână atunci când mănânci, te speli pe dinți, te piepteni. Poți încerca char să scrii. Această metodă te va ajuta să-ți folosești și cealaltă emisferă a creierului, fiind o modalitate la fel de eficientă ca acele întrebări de cultură generală.