Intoxicație cu toxină botulinică – Murăturile au fost fatale pentru un cuplu
Doi copii şi-au găsit părinţii morţi în pat, în Rusia. Micuţii, de 5 ani, respectiv 1 an, au fost salvaţi de o rudă, îngrijorată că nimeni nu răspundea la telefon.
Victoria şi Alexander Yakunin era consideraţi ca fiind cuplul perfect. Aveau doi copii, se înțelegeau foarte bine şi aveau o familie frumoasă. Rudele s-au impacientat când cei doi nu au luat parte la o reuniune de familie. Bănuind că se întâmplase ceva rău, au dat mai multe telefoane acasă la cuplu. După nenumărate încercări, la telefon a răspuns fiica cea mare, în vârstă de 5 ani, care a spus că părinţii ei dorm de mult timp.
Îngrijorată, o mătuşă de-a copiilor s-a dus imediat la ei acasă. Acolo a făcut macabra descoperire. Sora şi cumnatul ei erau morţi în pat.
”Am intrat și am văzut totul. Am căzut și am țipat”, a povestit femeia, care a chemat poliția, i-a îmbrăcat pe cei mici și i-a scos din apartamentul lor din regiunea Leningrad, Rusia, scrie Daily Mail.
Cel mai probabil, soţii au murit cu intoxicaţie alimentară. Mâncaseră nişte murături de la bunici şi se pare că borcanul avea urme de toxină botulinică. Borcanul era desfăcut, pe masa din bucătărie. Despre toxina botulinică se ştie că provoacă paralizie şi insuficiență respiratorie, ducând inclusiv la deces.
Intoxicație cu toxină botulinică – Cauze, simptome, tratament
Botulismul e o formă gravă de intoxicaţie, produsă ca urmare a ingerării toxinei botulinice. Aceasta din urmă e produsă de Clostridium botulinum. Se cunosc 8 tipuri distincte de exotoxine, dintre care cea mai puternică e cea de tipul A.
Există trei feluri de botulism:
- alimentar
- „de plaga”
- botulismul sugarilor.
Simptome botulism
Iată ce simptome anunţa intoxicaţia cu toxina botulinică:
- tulburări digestive (vom[, greaţă, greutate la înghiţit, uscăciune în cavitatea bucală)
- vedere dubl[ (diplopie)
- vedere neclară
- cefalee
- probleme respiratorii
- paralizia grupelor de muşchi (muşchi respiratorii, gât, membre).
Tratament adecvat în intoxicaţia cu botulism
În caz de intoxicaţie cu botulism, cadrele medicale prescriu un tratament personalizat, în funcţie de gravitatea intoxicaţiei. El poate să constea, în general, injecţii de tip antidot. Din păcate, în cazul în care deja e instalată paralizia, tratamentul cel mult o poate opri.