Prima pagină » Local » Interlopii din Iaşi cereau zeci de mii de euro camătă unui afacerist turc! Mascaţii au intervenit în forţă (EXCLUSIV)
Interlopii din Iaşi cereau zeci de mii de euro camătă unui afacerist turc! Mascaţii au intervenit în forţă (EXCLUSIV)

Interlopii din Iaşi cereau zeci de mii de euro camătă unui afacerist turc! Mascaţii au intervenit în forţă (EXCLUSIV)

16 iun. 2020, 13:34,
Sorin Pavelescu în Local

Interlopii din Iaşi cereau zeci de mii de euro unui afacerist turc. Totul a pornit de la faptul că afaceristul de origine turca a luat cu camătă 35.000 de euro de la rromii din Ciurea. Rromii din Ciurea i-au cerut, înapoi, mult mai mult. Conform anchetatorilor, deşi cetăţeanul turc a returnat în total suma de 60.000 de euro, rromii nu s-au oprit aici. Aceştia au continuat să pună presiune pe acesta, iar turcul care deţine mai multe standuri economice a apelat la ajutorul oamenilor legii.

Interlopii din Iaşi cereau zeci de mii de euro camătă! Cetăţeanul turc a returnat 60.000 de euro

ÎN 2019 D.M a cerut un împrumut de la suspectul A.V. suma de 35.000 de euro. Suma a fost cerută în mai multe tranșe de către partea vătămată. Conform anchetatorilor, până la momentul depunerii plângerii, cetăţeanul returnase suma totală de peste 60.000 de euro.  Rromii nu s-au mulţumit doar cu atât. Au continuat să îi ceară victimei diverse sume de bani în contul datoriei care, teoretic, fusese returnase aproape dublu. Aceştia au apelat la metodele consacrate ale cămătarilor. Au hărţuit victima, l-a şantajat.

Cetăţeanul turc a ajuns la sapă de lemn. A apelat la alţi cămătari pentru a da banii primului cămătar

Interesant este faptul că după ce cetăţeanul turc nu a mai putut face plăti, acesta a apelat, iniţial, la alţi cămătari pentru a putea să scape de datoria luată de la A.V. Concret, turcul a cerut de la Dragoș Stănescu şi mamei acestuia, suma de 50.000 de lei cu o dobândă de 10.000 de lei. Ulterior, suspecţii au procedat la metode de constrângere pentru ca persoana vătămată să le achite în continuare sumele datorare şi dobânzile convenite.

Într-un final, cetăţeanul turc a apelat la ajutorul oamenilor legii care au efectuat astăzi, 16 iunie mai multe percheziţii domiciliare la persoanele bănuite de cămătărie.

Percheziţii la interlopii din Iaşi! Mascaţii au deschins în mai multe locaţii

În această dimineaţă, în Iaşi au avut loc mai multe percheziţii. Oamenii legii au descins în mai multe locaţii din Iaşi. Poliţiştii au descins în localitatea Dancu din comună Holboca şi în localitatea Ciurea. Conform surselor BZI.RO, mascaţii au descins la persoane care sunt bănuite de infracţiuni ce au legătură cu cămătăria. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe probe şi mai multe persoane au fost duse la audieri

Percheziţii la interlopii din Iaşi! Cinci persoane au fost ridicate şi duse la audieri

Conform surselor BZI.RO, cinci persoane au fost ridicate şi conduse la audieri. Este vorba despre patru bărbaţi şi o femeie, printre care, cei mai cunoscuţi sunt Dragoş Stănescu şu Mureş Stănescu. În urma percheziţiilor s-au ridicat şi mai multe probe, în speţă, sume de bani şi diverse bunuri casnice. Toate acestea vor fi folosite de anchetatori pentru a dovedi faptul că interlopii au dat bani cu camătă. Detalii despre articol+ FOTO+VIDEO EXCLUSIV AICI

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi desfăşoară o anchetă penală

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi desfăşoară o anchetă penală sub aspectul comitarii infraciunii de camăta, o faptă care este prevăzută şi pedepsită de legislaţia penală a româniei, dar şi pentru şantaj, fapta prevăzută de asemenea de Codul Penal. Concret, cinci persoane au fos duse la audieri.

Se menţionează faptul că după audieri se va dispune, sau nu, reţinerea acestora. Toate persoanele mă isus enumerate au calitate de suspect şi beneficeaza de prezumţia de nevinovăţie până la hotărârea definitivă a unei instante judecătoreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024