Inhalații pentru nas înfundat: Soluții imediate pentru mucoasele inflamate

de: BZI.ro
13:00, 10 ian. 2022

Disconfortul provocat de sinuzită poate fi ameliorat cu ajutorul inhalațiilor pentru nas înfundat. Acest remediu utilizat din cele mai vechi timpuri te ajută să-ți păstrezi sinusurile curate. Acestea sunt extrem de eficiente pentru ameliorarea durerilor de cap și de gât.

Atunci când ai mucoasele inflamate de mare ajutor sunt inhalațiile cu abur. Din moment ce inhalezi aburul cald, căile respiratorii fluidizează secrețiile nazale. Foarte indicat este să folosești pentru inhalare și plante medicinale sau uleiuri esențiale. Acestea reușesc să desfunde nasul pentru a respira mai ușor.

Pentru a obține efectul dorit, inhalațiile trebuie făcute seara

Inhalații pentru nas înfundat: Plante medicinale recomandate de specialiști

Sinuzita este o afecțiune des întâlnită în perioada rece a anului. De mare ajutor sunt antibioticele și picăturile în tratarea acesteia. Însă, extrem de multe beneficii au și inhalațiile. Atunci când ai mucoasele inflamate și congestionate, inhalațiile cu abur stimulează eliminarea secrețiilor adunate în nas. Printre plantele recomandate de medici pentru desfundarea nasului se numără menta, cimbru și cimbrișor.

Busuiocul și eucaliptul sunt două plante folosite din cele mai vechi timpuri pentru desfundarea nasului. Aburul îmbogățit de proprietățile acestor plante medicinale reușesc să sporească efectul produs de inhalații. Astfel, inhalațiile reușesc să dezinfecteze căile respiratorii și să distrugă agenții patogeni, calmând iritația gâtului.

De cele mai multe ori, inhalațiile sunt recomandate chiar din primele zile a apariției afecțiunii. Nu este bine să facă inhalații copii foarte mici și copii care suferă de un sindrom, precum autismul. De asemenea, acestea nu sunt indicate persoanelor care au tensiunea și pulsul mărit sau care nu suportă căldura. Pentru a scăpa de sinuzită este bine să efectuezi procedura de 5-7 ori pe zi. Ulterior, după ce disconfortul începe să se amelioreze, acestea pot fi efectuate mai rar.

De cele mai multe ori, inhalațiile sunt recomandate chiar din primele zile a apariției afecțiunii

Cum se fac inhalațiile: La ce să fii atent când efectuezi această procedură

Pentru a obține efectul dorit, inhalațiile trebuie făcute seara, înainte de culcare. Este important să aerisești camera și să o încălzești foarte bine înainte de a efectua procedura. Pentru a spori efectul este necesar să acoperi fața cu un prosop curat după ce ai inspirat aerul cald. După efectuare procedurii nu trebuie să inhalezi aer rece, acesta poate anula efectul procedurii. De asemenea, după efectuarea inhalațiilor nu este indicat să depui efort fizic prea mare și să nu ieși afară.

Pentru a pregăti remediul este necesar să fierbi apă, iar când aceasta clocotește să adaugi plantele uscate sau uleiuri esențiale. Ulterior, vasul în care ai adăugat toate ingredientele trebuie acoperit cu un prosop și lăsat pentru două minute la infuzat. Trebuie să pregătești două prosoape, unul pe care să-l pui pe cap în momentul procedurii și unul pentru a-ți acoperi fața după procedură.

Busuiocul și eucaliptul sunt două plante folosite din cele mai vechi timpuri pentru desfundarea nasului

Inhalațiile sunt recomandate a fi efectuate în casă. Dacă suferi de și de tuse te poți orienta spre folosirea plantelor precum mușețelul sau levănțica. Acestea sunt cele mai eficiente pentru tratarea sinuzitei și a tusei. Este important să folosești dozajul corect, astfel nu adăuga mai mult de două linguri din acest amestec la un litru de apă.

Foarte eficient pentru tratarea sinuzitei cronice este extractul din muguri proaspeți de carpen alb. Acest remediu trebuie administrat cu foarte mare precauție și doar după consultul unui medic specialist. De asemenea, nu este indicat femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Atunci când simți un disconfort este indicat să faci inhalații pentru nas înfundat. Acestea te vor ajuta să scapi de disconfort, eliberând mucoasa nazală. Vaporii de aer cald ameliorează sinuzita, stopând evoluția bolii și apariția puroiului.

Atunci când ai mucoasele inflamate de mare ajutor sunt inhalațiile cu abur