Ingrediente pentru somon la cuptor, în crustă de ierburi aromatice
Un preparat gustos şi sănătos, somonul în crustă de ierburi aromatice la cuptor va fi cu siguranţă pe placul întregii familii.
Ingrediente:
- 50 g unt
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
- zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 lingură mărar, tocat
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 500 g file de somon
Mod de preparare:
Într-un bol, amesteci toate ingredientele, în afara somonului. Încălzeşti pe baie de aburi sau la microunde 30-40 de secunde. Aşezi peştele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl ungi bine cu amestecul obţinut. Dai la cuptorul încins la 200 °C pentru 10-12 minute. Îl mai ţii în cuptor câteva minute dacă vrei să iasă mai crocant. Serveşti imediat, cu cartofi copţi.