Ingrediente pentru şniţele de pui crocante, la cuptor

de: alina.tibichi
14:24, 23 mart. 2020

Preferat de cei mici şi cei mari deopotrivă, acest preparat poate fi gătit pentru o masă delicioasă de prânz. Reţeta de şniţel crocant de pui este şi sănătoasă, asta pentru că în loc să-l prăjeşti, îl vei băga la cuptor. Încearcă şi tu!

Ingrediente pentru sniţel de pui crocant, la cuptor:

2 piepţi de pui (dezosat)
100 g făină albă
2 ouă
1 lămâie
200 g pesmet
sare şi piper

Mod de preparare:

Feliază pieptul de pui care e de preferat să fie dezosat. Pentru a fi cât mai fraged, carnea pote fi bătută uşor cu un ciocan de carne. După această procedură, carnea se condimentează cu sare şi piper.

Separat, într-un castron, bate ouăle bine, cu un praf de sare. Pune făina într-o farfurie, iar pe o alta amestecă pesmetul cu puţină coajă de lămâie rasă (asigură-te că este comestibilă). Pune fiecare bucată de pui în făină, apoi trece prin ouăle bătute şi imediat prin pesmet.

Pregăteşte o tavă pe care să pui o hârtie de copt şi aşeză sniţelele pe ea. Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşte şniţelele cu garnitura sau cu salata preferată.