Înghețată de casă fără frișcă. Cum să pregătești un răsfăț culinar fără zahăr

de: Corina Birta
09:55, 22 sept. 2022

În cazul în care îți vine pofta de un desert deosebit dar ești la regim poți încerca să pregătești înghețată de casă fără frișcă. Dacă ai grijă de silueta ta și îți este frică de alimentele bogate în calorii, acest desert este cu siguranță o opțiune perfectă pentru tine.

Înghețata fără frișca este foarte ușor de pregătit acasă. Pașii simpli de preparare și ingredientele pe care le are aproape orice gospodină în casă te vor convinge să-ți faci singur desertul preferat. Alege o rețetă pe gustul tău și pregătește un răsfăț pentru tine și cei dragi. În cazul în care ești la dietă și vrei să slăbești câteva kilograme în plus poți să pregătești înghețată fără frișcă și fără zahăr.

Astfel, este bine să gătești, să experimentezi și să-i surprinzi pe cei dragi făcând acasă înghețată fără frișcă

Înghețată de casă fără frișcă. Timpul necesar pentru ca desertul tău să fie gata

În cazul în care nu știi să pregătești o înghețată fără frișcă și zahăr trebuie pur și simplu să înlocuiești aceste ingrediente cu lapte și un îndulcitor natural. Acest desert este perfect pentru diabetici și cei care au grijă de silueta lor. Ingredientul principal al înghețatei este fructoza. De asemenea, unele gospodine adaugă și drojdie inactivă în desert pentru ca acesta să nu fie doar delicios dar și benefic pentru sistemul imunitar.

Pentru a pregăti 6 porții vei avea nevoie de 500 ml de lapte degresat, 50 g de fructoză, 3 gălbenușuri de ou și o lingură de unt topit. De asemenea, pentru a obține un desert delicios este indicat să folosește multe și diverse fructe. În mare parte cantitatea de fructe depinde de tine. În cazul în care nu dorești neapărat ca desertul tău să fie unul potrivit în timpul unei diete poți să folosești și o cremă cu lapte condensat pentru pregătirea înghețatei.

Înghețată de casă fără frișcă trebuie ținută la congelator timp de 6 ore

Pentru a pregăti desertul separă gălbenușurile de albușuri. După care se toarnă gălbenușurile într-un castron separat și se bat până se obține o spumă albă. Pentru a bate gălbenușurile mai repede, folosește un blender. În cazul în care nu dispui de acest instrument în bucătăria ta poți bate ouăle manual, cu o furculiță obișnuită. Este bine să știi că va trebui să aștepți aproximativ 8 ore pentru a servi deliciul.

Cât timp trebuie să stea consistența pe foc. Cum să obții un deliciu aerisit și omogen

Ulterior, topește untul într-o baie de apă și lăsă-l deoparte să se răcească puțin. Adaugă untul și laptele la gălbenușurile de ou bătute și amestecă bine. Toarnă conținutul într-o cratiță și pune-l pe foc încet. Adăugă fructoză, amestecând regulat, încălzind consistența aproximativ 10 minute.

În cazul în care ești la dietă și vrei să slăbești câteva kilograme în plus poți să pregătești înghețată fără frișcă și fără zahăr

După care ia tigaia de pe foc când preparatul devine omogen. Din moment ce ai retras tigaia de pe foc așteaptă până se răcește puțin viitoarea înghețată și poți să o torni în forme sau într-un aparat de înghețată.

Înghețată de casă fără frișcă trebuie ținută la congelator timp de 6 ore. În primele 2 ore, amestecă periodic consistența obținută, astfel încât înghețata să devină mai aerisită și mai omogenă. Când servești desertul, acesta poate fi decorat suplimentar cu fructe. Astfel, este bine să gătești, să experimentezi și să-i surprinzi pe cei dragi făcând înghețată fără frișcă. De asemenea, este bine să știi că desertul se dovedește a fi sărac în calorii, așa că poate deveni un răsfăț preferat și sănătos în familia ta.

Înghețata fără frișca este foarte ușor de pregătit acasă