Industria combustibililor fosili din industriile de petrol și gaze are cea mai mare delegație la summitul climatic

de: BZI.ro
13:56, 08 nov. 2021

Există mai mulți delegați la COP26 asociați cu industria combustibililor fosili decât din orice țară, arată o analiză împărtășită cu BBC. Participanții conduși de Global Witness au evaluat lista de participanți publicată de ONU la începutul acestei întâlniri.

Ei au descoperit că 503 persoane cu legături cu interesele legate de combustibilii fosili au fost acreditate pentru summitul climatic. Se spune că acești delegați fac lobby pentru industriile de petrol și gaze, iar militanții spun că ar trebui interziși.

Industria combustibililor fosili a negat schimbările climatice din lume

Prezența unui număr record de oficiali care reprezintă interesele industriei combustibililor fosili, cum ar fi petrol sau gaze, nu este întâmplătoare. Această industrie a petrecut zeci de ani negând efectele acestora asupra schimbărilor climatice:

„Industria combustibililor fosili și-a petrecut zeci de ani negând și amânând acțiuni reale asupra crizei climatice, motiv pentru care aceasta este o problemă atât de uriașă”, spune Murray Worthy de la Global Witness.

„Influența lor este unul dintre cele mai mari motive pentru care 25 de ani de discuții ONU privind clima nu au dus la reduceri reale ale emisiilor globale”.

Aproximativ 40.000 de persoane participă la COP. Brazilia are cea mai mare echipă oficială de negociatori conform datelor ONU, cu 479 de delegați. Marea Britanie, care găzduiește discuția la Glasgow, are 230 de delegați înregistrați.

De asemenea, s-a constatat că:

Lobbyiștii combustibililor fosili sunt membri ai delegațiilor a 27 de țări, inclusiv Canada și Rusia

Lobby-ul combustibililor fosili la COP este mai mare decât totalul combinat al celor opt delegații din țările cel mai grav afectate de schimbările climatice în ultimii 20 de ani

Peste 100 de companii de combustibili fosili sunt reprezentate la COP, cu 30 de asociații comerciale și organizații de membru prezente, de asemenea

Lobbyiștii combustibililor fosili depășesc circumscripția indigenă oficială a UNFCCC cu aproximativ două la unu

Documente incredibile arată faptul că mai multe țări se luptă să schimbe raportul cheie privind clima și efectele climatice

Mai multe documente secrete intrate în posesia jurnaliştilor de la BBC arată faptul că sunt mai multe țări care fac lobby să schimbe raportul cheie referitor la climă şi la efectele climatice.

Scurgerea arată că Arabia Saudită, Japonia și Australia se numără printre țările care cer ONU să reducă nevoia de a se îndepărta rapid de combustibilii fosili. Acest „lobby” ridică întrebări pentru reuniunea la nivel climatic COP26 din noiembrie. Scurgerea dezvăluie țările care împing înapoi recomandările ONU pentru acțiune și vine cu doar câteva zile înainte de a li se cere la summit să își ia angajamente semnificative pentru a încetini schimbările climatice și pentru a menține încălzirea globală la 1,5 grade.

Raportul Starea Climei pentru 2021 evidențiază o lume care „se schimbă în fața ochilor noștri”. Temperatura medie pe 20 de ani din 2002 este pe cale să depășească pentru prima dată 1C peste nivelurile preindustriale.