India depășește 3 milioane de cazuri COVID-19

de: Cristian ZAVASTIN
15:37, 23 aug. 2020

Ministerul Sănătății din India a anunțat că numărul de persoane infectate cu COVID-19 depășește 3 milioane de cazuri.

Țara a trecut această bornă la doar 16 zile după ce numărul de cazuri a trecut de 2 milioane.

O actualizare publicată de Ministerul Sănătății a arătat că numărul deceselor cauzate de COVID-19 este de 56.706. În ultimele 24 de ore, țara a înregistrat aproape 70.000 de cazuri noi.

India depășește 3 milioane de cazuri COVID-19

Cifrele ministerului arată că statul vestic Maharashtra a raportat cel mai mare număr de cazuri din țară.

În timp ce numărul de cazuri crește rapid, India are un nou vârf în ceeea ce privește vindecările pacienților, potrivit Ministerului Sănătății. Se adaugă peste 50.000 de infecții zilnic de la sfârșitul lunii iulie.

„India a atins o altă etapă importantă, întrucât a înregistrat cele mai mari vindecări de 63.631 în ultimele 24 de ore. Cu acest număr mare de pacienți cu COVID-19 care se recuperează și sunt eliberați din spitale și izolarea la domiciliu (în cazul cazurilor ușoare și moderate), rata de recuperare a ajuns la 74,69%”, se arată într-un comunicat al guvernului.

India poate depăși SUA în clasamentul țărilor celor mai afectate de COVID-19

Ministerul Sănătății a precizat astăzi că rezultatul Indiei în lupta împotriva COVID-19 este „creșterea constantă și accentuată a recuperărilor și a ratei de recuperare”.

„Identificarea timpurie prin teste, supraveghere cuprinzătoare și urmărire a contactelor, precum și concentrarea pe tratamentul clinic și eficient al pacienților au asigurat un număr mare de vindecări rapide”, a spus acesta.

Odată cu numărul de cazuri COVID-19 în continuă creștere, India se apropie de cifre pandemice similare cu Brazilia, ocupând locul doi în lume în ceea ce privește infecțiile și decesele.

Experții avertizează că India poate depăși SUA – țara cea mai afectată – în severitatea pandemiei.

Cum sunt salvați pacienții infectați cu COVID-19 din SUA

Un grup de medici de la un spital din New York a descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate salva pacienţii critici cu Covid. Medicii au aplicat metoda doar pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. Mai mulţi medici de la un spital din New York au descoperit că inducerea hipotermiei terapeutice poate duce la deconectarea de la ventilatoare a pacienţilor aflaţi în stare critică. Au aplicat metoda reducerii temperaturii corpului pe 4 pacienţi conectaţi la ventilatoare. După 48 de ore în care temperatura lor a fost de numi 34,5 grade Celsius, toţi cei patru pacienți au avut un nivel ridicat de oxigen, iar doi au fost scoşi de pe aparate.

Practic, această nouă stare îi ajută pe pacienţi să aibă o rată metabolică scăzută, fapt care împiedică organismul să folosească multă energie. Medicii din România cunosc această tehnică. O folosesc pentru chirurgia cardiovasculară, de exemplu, când scad temperatura corpului pentru a proteja creierul în timpul intervenţiilor pe cord deschis. Metoda nu este însă lipsită de riscuri.

„Scăderea ratei metabolice înseamnă o scădere a emisiilor de dioxid de carbon şi o scădere a producţiei de acizi. În cazul pacienţilor cu coronavirus care au şi hipertermie, deci o temperatură ridicată, această rată metabolică se accelerează. Este o inducere, aşa numita stare de hibernare pe care anumite animale o au, tocmai pentru reducerea acestei rate metabolice”, a declarat Radu Ţincu, medic specialist ATI Toxicologie Floreasca.