Încurcătură de Dorel, la o benzinărie din Baia Mare: „Prin extorsiunea unui degajament într-o pompă, s-a alimentat cu motorină în loc de benzină”

de: BZI.ro
19:00, 14 sept. 2022

Încurcătură teribilă la o benzinărie din Baia Mare. Angajaţii au încurcat rezervoarele de benzină şi motorină, motiv pentru care toţi şoferii care au alimentat au ajuns cu maşinile în service. Avariate ar fi inclusiv trei autospeciale de poliție. Iată ce spun păgubiţii.

„Prin extorsiunea unui degajament într-o pompă, s-a alimentat cu motorină în loc de benzină de 95. Mașina dă rateuri, nu mai trage”, spune Norby Szopko, unul dintre păgubiți.

„M-am prezentat frumos și am cerut un punct de vedere și mi s-a închis telefonul în nas. Doamna directoare de acolo nu a vrut să îmi dea informații pe acest subiect. Asta după ce a negat că au comis gafa. Am depus plângere la OPC și aștept soluționarea”, a mai povestit acesta.Mesajul care a anunțat situația a fost postat pe grupul de Facebook Radare Maramureș.

„Cei care ați alimentat ieri benzină la Petrom pe bld. Republicii din Baia Mare, și aveți probleme cu mașina, să știți că ați alimentat motorină. Din cauza unor probleme, rămase un mister încă pentru reprezentanții Petrom, pe pompele de benzină, am alimentat motorină. Acuma iar au treabă mecanicii!” a scris unul dintre șoferi.

Informația a fost confirmată și de un angajat al benzinăriei

Informația a fost confirmată și de un angajat al benzinăriei, dar și de mai mulți șoferi care au povestit ce probleme au avut cu mașina după ce au alimentat.

„Este adevărat. Mai mulți șoferi au pățit asta! Nu pot să zic mai multe. Se mai intamplă să greșească șoferii, dar acum a fost altceva. Avem pompe cu care putem să scoate carburantul din mașini, dar trebuie să știm de eroare” a declarat angajatul benzinăriei.

Ce înseamnă plafonarea prețului gazelor naturale

O eventuare plafonare a prețului la gazele naturale înseamnă că se va stabili o anumită cotație peste care nu se mai încheie niciun contract. În date exacte, statele nu vor plăti sume variabile de bani pentru aceeași cantitate de gaze naturale livrate. Comisia Europeană speră că prin această sancțiune să aducă o pierdere Rusiei care şi-ar finanța armata prin distribuția resurselor interne către UE.

Vestea unei plafonări a prețului gazelor naturale nu este una care trebuie să fie văzută optimistă pentru că situația este mai dificilă decât se crede. Așadar, țările care s-au opus unei asemenea directive susțin faptul că plafonarea prețului gazelor naturale va duce automat la încetarea livrărilor rusești către UE. Ba mai mult, alte surse de gaze naturale, cum ar fi Norvegia, SUA sau Qatar ar putea să scumpească. Din aceste considerente, UE va plăti mult mai mult decât până acum pentru gaze naturale.

În final, miniştrii Energiei au convenit să aştepte un draft de propunere din partea Comisiei Europene care să conţină o taxă pentru producătorii de energie din alte surse decât gazul. În schimb, nu au ajuns la un acord cu privire la plafonarea preţului gazelor.