Incredibil! Organizaţia Naţiunilor Unite a scris despre beneficiile foametei mondiale: „Nimeni nu muncește mai mult decât oamenii înfometați” – FOTO

de: BZI.ro
17:28, 07 iul. 2022

Este de-a dreptul incredibil cum Organizaţia Naţiunilor Unite a redactat un articol prin care se discută despre beneficiile foametei mondiale. ONU a menţionat ca absolut nimeni nu va munci mai mult decât persoanele care sunt înfometate.

Se pare că această criză mondială alimentara a fost gândită de marile puteri cu mult timp înainte şi este văzută pur şi simplu ca o strategie pentru a putea manipula oamenii.

Organizaţia Naţiunilor Unite a vorbit despre cât de benefică poate fi foametea mondială

Membrii Organizaţiei Naţiunilor Unite au reuşit să uimească populaţia acestei planete, cu doar un simplu articol. Subiectul amplu dezbătut de ONU a fost cel al foametei mondiale, unde menţionează că oamenii flămânzi sunt cei mai productivi, mai ales acolo unde este nevoie de muncă fizică. Este de-a dreptul inimaginabil cum o asemenea organizaţie poate menţiona că „foamea este fundamentală pentru funcţionarea economiei mondiale”.

„Uneori vorbim despre foamete în lume ca și cum ar fi un flagel pe care noi toți dorim să-l vedem abolit, considerându-l comparabil cu ciumă. Dar această viziune naivă ne împiedică să ne confruntăm cu ceea ce provoacă și întreține foamea. Foamea are o mare valoare pozitivă pentru mulți oameni. Într-adevăr, este fundamentală pentru funcționarea economiei mondiale. Oamenii flămânzi sunt cei mai productivi oameni, mai ales acolo unde este nevoie de muncă manuală”, se arată în articolul publicat pe site-ul oficial al ONU.

De asemenea, autorul George Kent, profesor la Departamentul de Științe Politice de la Universitatea din Hawaii, a menţionat faptul că oamenii lucrează pentru a mânca, iar dacă acest lucru nu ar mai fi viabil nu s-ar mai vinde produse în schimbul banilor.

„Noi, în țările dezvoltate, vedem uneori oameni săraci pe marginea drumului ținând pancarte care spun „Vor lucra pentru mâncare”. De fapt, majoritatea oamenilor lucrează pentru mâncare. În principal din cauza faptului că oamenii au nevoie de hrană pentru a supraviețui, muncesc atât de mult fie pentru a-și produce hrană pentru ei înșiși în producția de subzistență, fie pentru a-și vinde serviciile altora în schimbul banilor. Câți dintre noi ne-am vinde serviciile dacă nu ar fi amenințarea foametei? Mai important, câți dintre noi și-ar vinde serviciile atât de ieftin dacă nu ar fi amenințarea foametei? Când ne vindem serviciile ieftin, îi îmbogățim pe alții, cei care dețin fabricile, mașinile și terenurile și, în cele din urmă, deținem oamenii care lucrează pentru ei. Pentru cei care depind de disponibilitatea forței de muncă ieftine, foamea este fundamentul bogăției lor”, mai spune prof. George Kent, autorul articolului „Beneficiile foametei mondiale”.

ONU: „Nimeni nu munceşte mai mult decât oamenii înfometaţi”

Reprezentanţii ONU au transmis faptul că este o adevărată „prostie” ideea că trebuie hrăniţi oamenii pentru a fi productivi, ci oamenii flămânzi muncesc cel mai mult şi sunt dispuşi să facă anumite activităţi.

„Gândirea convențională este că foamea este cauzată de locurile de muncă prost plătite. De exemplu, un articol relatează despre „Sclavii de etanol din Brazilia: 200.000 de tăietori migranți de zahăr care susțin boom-ul energiei regenerabile”. Deși este adevărat că foamea este cauzată de locurile de muncă prost plătite, trebuie să înțelegem că foamea provoacă în același timp să fie create locuri de muncă prost plătite. Cine ar fi înființat operațiuni masive de producție de biocombustibili în Brazilia dacă nu ar fi știut că sunt mii de oameni înfometați suficient de disperați să accepte joburile îngrozitoare pe care le-ar oferi? Cine ar construi vreun fel de fabrică dacă nu ar ști că mulți oameni vor fi disponibili pentru a ocupa locurile de muncă cu salarii mici?”, se mai arăta în articolul ONU.

„O mare parte din literatura despre foame vorbește despre cât de important este să ne asigurăm că oamenii sunt bine hrăniți, astfel încât să poată fi mai productivi. Asta e o prostie. Nimeni nu muncește mai mult decât oamenii înfometați. Da, oamenii care sunt bine hrăniți au o capacitate mai mare de activitate fizică productivă, dar oamenii bine hrăniți sunt mult mai puțin dispuși să facă această muncă”, spune prof. George Kent.

Aproximativ 27 de milioane de sclavi de regăsesc în lume

Autorul articolul publicate pe site-ul ONU spune că la nivel mondial se regăsesc aproximativ 27 de milioane de sclavi, iar aceştia dacă nu ar fi nu ar mai ara nimeni câmpurile şi nu ar mai recolta legumele. De asemenea, ONU spune că foametea nu este o problemă, ci un beneficiu.

„Organizația non-guvernamentală Free the Slaves definește sclavii ca fiind oameni cărora nu li se permite să plece de la locurile de muncă. Se estimează că există aproximativ 27 de milioane de sclavi în lume, inclusiv cei care sunt literalmente închiși în camerele de lucru și ținuți ca muncitori în servici în Asia de Sud. Cu toate acestea, nu includ oamenii care ar putea fi descriși ca sclavi ai foametei, adică cei care sunt liberi să plece de la locurile de muncă, dar nu au nimic mai bun la care să meargă. Poate că majoritatea oamenilor care muncesc sunt sclavii foametei?
Pentru aceia dintre noi care se află la capătul înalt al scării sociale, sfârșitul foametei la nivel global ar fi un dezastru. Dacă n-ar fi foamete în lume, cine ar ara câmpurile? Cine ne-ar recolta legumele? Cine ar lucra în fabricile de coacere? Cine ne-ar curăța toaletele? Ar trebui să ne producem propriile alimente și să ne curățăm propriile toalete. Nu e de mirare că oamenii de vârf nu se grăbesc să rezolve problema foametei. Pentru mulți dintre noi, foamea nu este o problemă, ci un atu”, a conchis autorul.

Important este de precizat faptul că la scurt timp după ce a fost publicat articolul de ONU, acesta a fost şters. Nu se cunoaşte cu adevărat motivul pentru care s-a recurs la această decizie, însă cel mai probabil a stârnit numeroase critici. Este interesant de urmărit dacă Organizaţia Naţiunilor Unite va fi sancţionată în vreo manieră pentru articol.

Articolul a fost șters la scurt timp după publicare