Începe un nou Război Mondial? Marii producători de armament recrutează în cel mai accelerat ritm de la Războiul Rece
Există premisa începerii unui nou Război Mondial? Sunt date din piață care arată că cei mai mari producători de armament au început să recruteze într-un ritm alert oameni pentru a-și mări producția. Este cel mai accelerat ritm de la Războiul Rece încoace.
În acest context sensibil este bine de precizat că în loc să caute soluții pentru pace, majoritatea țărilor aleg să se înarmeze sau să ofere ajutor militar! Sunt sute de mii de civili, militari ucrainieni sau ruși morți în acest conflict sângeros care trebuie să înceteze.
Se caută lucrători în domeniul apărării! Poate începe un nou Război Mondial?
Companiile globale din domeniul apărării angajează lucrători într-un ritm accelerat, nemaivăzut de la sfârșitul Războiului Rece, pe măsură ce industria încearcă să onoreze un număr record de comenzi, conform Financial Times.
Un sondaj efectuat de Financial Times asupra planurilor de angajare ale 20 de companii occidentale din domeniul apărării a dezvăluit că acestea intenționează să recruteze zeci de mii de lucrători în 2024.
Cei trei mari contractori americani – Lockheed Martin, Northrop Grumman și General Dynamics – au aproximativ 6.000 de posturi vacante. În total, cele 10 companii intervievate vor să mărească numărul de angajați cu aproape 37.000, echivalentul a aproape 10% din forța lor de muncă actuală.
„De la sfârșitul Războiului Rece, aceasta este cea mai intensă perioadă pentru sectorul apărării, cu o creștere semnificativă a volumului de comenzi într-un timp scurt”, a spus Jan Pie, secretar general al ASD, asociația europeană de comerț în domeniul aerospațial și al apărării.
Toate Guvernele lumii și-au sporit cheltuielile militare
Guvernele din întreaga lume și-au sporit cheltuielile militare ca urmare a tensiunilor geopolitice declanșate de invazia Rusiei în Ucraina. Creșterea bruscă a comenzilor după o perioadă lungă de activitate redusă, alături de competiția pentru competențe digitale din partea companiilor tehnologice și de o piață a muncii încă afectată de pandemia de Covid, sunt câțiva dintre factorii care au condus la o creștere semnificativă a angajărilor în industrie.
Companiile caută personal pentru o gamă largă de poziții, de la ucenici la directori aflați la sfârșitul carierei. Inginerii, dezvoltatorii de software și analiștii de securitate cibernetică, precum și sudorii și mecanicii sunt foarte căutați.
Antonio Liotti, directorul de personal al companiei italiene de apărare Leonardo, a declarat că se desfășoară „o campanie intensă de recrutare, chiar mai intensă decât în timpul unor conflicte anterioare, cum ar fi războaiele din Irak sau Afganistan”.
Leonardo, care colaborează cu BAE Systems din Marea Britanie și Mitsubishi Heavy Industries din Japonia pentru construirea unui nou avion de luptă, plănuiește să angajeze 6.000 de lucrători noi până la sfârșitul anului 2024.
Liotti a adăugat că această campanie de angajare nu este determinată doar de conflictul din Ucraina, ci și de competiția tot mai mare din partea industriilor conexe, precum companiile de tehnologie avansată și firmele de consultanță.
Companiile care produc muniție, cum ar fi Rheinmetall și Nammo, care au fost nevoite să își mărească semnificativ producția pentru a reface stocurile guvernamentale, se numără printre cele cu cele mai agresive planuri de angajare. Sperăm ca acest lucru să nu însemne începerea unui nou Război Mondial! Trebuie ca liderii lumii să înțeleagă că este nevoie de pace și că războiul nu este absolut nicio soluție.