Încep înscrierile la BAC pentru sesiunea de vară. De ce documente au nevoie viitorii studenți

de: BZI.ro
11:21, 01 iun. 2024

Se apropie cu pași repezi examenul maturității pentru mai mult de un milion de elevi. Pe data de trei iunie încep înscrierile iar viitorii absolvenți vor trebui să prezinte câteva documente. Iată despre ce este vorba.

Emoții mari pentru elevii de clasa a XII-a

Absolvenţii claselor a XII – a au la dispoziţie o săptâmâna pentru a se putea înscrie la examenul de Bacalaureat. Potrivit Ministerului Educaţiei, absolvenţii claselor a XII-a care vor să susţină examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară, au nevoie de următoarele acte:

  • dosar
  • poze ¾ (2 bucăți)
  • copie certificat de naștere și carte de identitate;
  • foaie matricolă;
  • cerere-tip – se completează la secretariatul unității  școlare absolvite;
  • adeverință recunoaștere probe – pentru candidații din seriile anterioare;
  • cerere către inspectorul școlar general – pentru candidații din alte județe.

Toți candidații completează partea I a cererii de înscriere. Candidații care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori/sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere.

Olimpicii au dat deja examenul

Elevii olimpici au susţinut deja probele pentru Bac 2024. Sesiunea specială a început pe 21 mai cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, s-a desfășurat pe 22 mai. În data de 23 mai a avut loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care au învățat într-una din limbile minorităților naționale au dat proba scrisă la limba maternă pe 24 mai, conform calendarului oficial. Rezultatele inițiale au fost afișate ieri, 31 mai în jurul orei prânzului.

Examenul s-a ţinut și anul acesta în Prahova, fiind înscriși 185 de candidați. Centrul de examen, potrivit informațiilor transmise de ISJ Prahova, a fost la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, iar centrul de evaluare la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Evaluarea olimpicilor s-a făcut digitalizat, fiind o măsură luată de Ministerul Educației pentru evitarea greșelilor de punctare.