Începe al doilea val de coronavirus? În farmaciile din Franța se fac teste rapide pentru Covid-19

de: BZI.ro
16:59, 06 aug. 2020

Începe al doilea val de coronavirus? Aceasta intrebare este pe buzele tuturor. Europa s-ar afla în fața unei amenințări: al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

Mai multe state europene se confruntă in aceasta perioada cu o creștere semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. In unele tari precum Franța, farmaciile au primit autorizație pentru a efectua teste de orientare rapidă de diagnostic – TROD. Aceste teste permit să afle repede dacă o persoană a produs în organism anticorpi împotriva SARS-Cov-2, noul coronavirus. Această măsură este aplicabilă până la 30 octombrie

„În mod excepţional (…) farmaciştii (…) pot efectua teste de orientare rapidă a diagnosticului pentru detectarea anticorpilor împotriva SARS-CoV-2”, indică textul decretului publicat în Jurnalul Oficial.

Începe al doilea val de coronavirus? Ce sunt testele serologice TROD

Testele serologice TROD constau în prelevarea unei picături de sânge prin înţeparea pielii, de obicei la vârful degetului, apoi punerea ei în contact cu un reactiv, așteptând apoi rezultatul. Acesta vine în doar câteva minute. Până ca farmaciile din Franța să primească o astfel de autorizație, testele erau făcute într-un laborator de analize medicale.

Specialiștii continuă explicațiile, spunând că un test TROD pozitiv relevă faptul că o persoană a fost expusă la virus și a dezvoltat sau se află în dezvoltare un răspuns imun.

Testul din farmacii costă 20 de euro și are abilitatea de a detecta dacă un om a fost infectat cu noul coronavirus în urmă cu +3 săptămâni. Dacă o persoană s-a infectat, de exemplu, la plajă sau în alt loc, cu o săptămână în urmă, testul nu poate arăta un astfel de rezultat.

Al doilea val de COVID ar putea face sute de mii de morţi

Un al doilea val de COVID s-ar putea dovedi catastrofal pentru Marea Britanie. Conform studiului publicat în presa din Regatul Unit, în cel mai rău caz rezonabil, virusul ar face până 120.000 de morţi în spitale. Studiul a fost publicat de Academia de Ştiinţe medicale din UK. Totuşi, specialistul care a stat la baza studiului, Stephen Holgate, explica faptul că studiul e o previziune, nicidecum o posibilitate. Proiectul a fost coordonat de Stephen Holgate şi a fost realizat de peste 37 de experţi.

Nu sunt tari care să fi scăpat de pericolul de infectare cu coronavirus sustine Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre problema infectărilor în lume. Deşi sunt multe ţări care au fost bine, situaţia din ele s-a agravat. Acest lucru îl face pe Raed Arafat să declare că toate ţările vor trece prin problema creşterii cazurilor de COVID-19.

”Sunt tari care au fost bine şi acum au probleme. Nu cred că vreo ţară a scăpat, toate vor trece prin probleme Trebuie să ţii sub control ca să nu ai probleme mari. Problema nu este a cazurilor uşoare ci dacă ajungi la 10% de cazuri în Terapie Intensivă. La Prahova am pus unitate mobilă de Terapie Intensivă. Deja este o presiune pe sistemul medical. Sunt câteva care au presiune pe sistemul medical.”