Încep angajările pentru medici, fără concurs! Sunt vizate mai multe specialități
În cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă ”Dimitrie Gerota”, a fost înființat compartimentul de Suport COVID-19 cu 200 de posturi (medici specialişti / rezidenţi) într-una dintre specialităţile – anestezie terapie intensivă (ATI), medicină de urgenţă, epidemiologie, radiologie-imagistică medicală, boli infecţioase, pneumologie.
„Având în vedere adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 186 / 2020 privind instituirea unor măsuri urgente pentru asigurarea necesarului de medici pe durata riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19, la nivelul Spitalului de Urgenţă ‘Profesor Dr. Dimitrie Gerota’ Bucureşti, subordonat Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne, s-a înfiinţat Compartimentul Suport COVID-19, în cadrul UPU (la nivel de secţie), prevăzut cu 200 posturi (medici specialişti / rezidenţi), într-una din specialităţile: anestezie terapie intensivă (ATI), medicină de urgenţă, epidemiologie, radiologie – imagistică medicală, boli infecţioase, pneumologie, pe funcţii de personal contractual”, informează un comunicat publicat pe pagina de Facebook a DSU.
Posturi fără concurs, pe perioadă determinată, cu posibilitate de prelungire
Din informațile transmise de Departamentul pentru Situații de Urgență, posturile pot fi ocupate fără concurs, însă pe durată determinată – 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Persoanele care pot aplica sunt medici, care au promovat examenul de specialitate şi care nu au posturi asigurate, respectiv medici rezidenţi din anul IV-V.
„Ulterior, medicii vor fi detaşaţi prin ordin al secretarului de stat, şef al DSU, acolo unde vor fi identificate nevoi şi vor contribui astfel la asigurarea asistenţei medicale de specialitate pacienţilor COVID-19”, arată sursa citată.
La încadrare, medicii vor beneficia de sporul Unităţii de Primiri Urgenţe, iar în cazul în care se va dispune detașarea, de sporul aferent specialităţii respective, de indemnizaţia de detaşare (50% din salariul de încadrare) şi de diurna zilnică (2% din salariul de încadrare)”.
În plus, înainte de încetarea angajării la Spitalul MAI, medicii se vor putea transfera, fără concurs, pe posturi vacante în specialitatea respectivă, din sistemul sanitar public.
Încă un record de infectări în România, în contextul pandemiei cu noul coronavirus
Până astăzi, 30 octombrie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 167.897 de pacienți au fost declarați vindecați, conform știrioficiale.ro
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 29.10.2020 (10:00) – 30.10.2020 (10:00) au fost raportate 103 decese (64 bărbați și 39 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.
Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 13 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 30 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.
100 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.