Incendiu puternic în Maramureș. O fabrică de mobilă, cuprinsă de flăcări – FOTO

16 feb. 2022, 09:30
BZI.ro, în National

Un incendiu devastator a izbucnit în Maramureș astăzi, 16 februarie 2022. Flăcările imense au cuprins o fabrică de mobilă din Maramureș. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompierii care se luptă de nu mai puțin de 5 ore să lichideze incendiul.

O hală de circa 12.000 de metri pătrați a fost incendiată.

Incendiu la o fabrică de mobilă din Maramureș. Pompierii se luptă de 5 ore cu flăcările

Un nou incendiu a izbucnit în această dimineață în România. Prin apel la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 01.30 se sesiza faptul că o hală de 12.000 de metri pătraţi din localitatea Borcut, oraşul Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş, a fost cuprinsă de flăcări. La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă, cu mai mulți subofițeri.

Timp de mai multe ore forţele de intervenţie s-au luptat pentru a lichida incendiul şi a opri propagarea acestuia.

Din fericire, niciun angajat al fabricii nu se afla la serviciu în momentul producerii incendiului.

Doar paznicii erau în zonă, însă au fost evacuaţi în siguranţă.

Incendiul, lichidat după mai multe ore

Din primele informații deţinute de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, se pare că incendiul a pornit de la un scurtcircuit. Evenimentul nefericit s-ar fi produs la acoperișul clădirii. Tavanul camerelor de mansardă şi mare parte din fabrica au ars ca o torţă.

În jurul orei 06.00, pompierii din Maramureş au anunţat faptul că incendiul a fost lichidat. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, ci doar pagube materiale uriaşe.

„Incendiul a fost localizat şi lichidat. A fost afectată o hală de circa 12.000 de metri pătraţi. Nu sunt victime”, a transmis Cornel Băbuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş.

Incendii puternice, înregistrate în ultima perioadă în România

În ultima perioadă, în România, s-au înregistrat mai multe incendii de proporţii. Un depozit din Bucureşti în care se aflau butelii de freon a fost cuprins de flăcări. Flăcările uriaşe şi degajările de fum au creat probleme pompierilor din Capitală. Forţele MAI s-au mobilizat şi au reuşit în cele din urmă să lichideze incendiul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

„Incendiul s-a produs pe o proprietate privată, unde se găsesc câteva amenajări improvizate care serveau ca spații pentru depozitare”, a transmis ISU București, la acel moment.

De asemenea, un alt eveniment similar a avut loc la un hotel din Râşnov. Mansarda unităţii de cazare a fost cuprinsă de flăcări. În timpul izbucnirii flăcărilor se aflau în hotel circa 60 de persoane, dintre care 30 s-au autoevacuat, iar ceilalţi 30 au fost scoşi afară de pompieri. Nu s-au înregistrat persoane rănite, iar flăcările au fost lichidate.

„Se deplasează la faţa locului 4 autospeciale cu apă şi spumă (dintre care o autospecială aparţinând SVSU Râşnov), o autoscară și un echipaj SMURD”, a precizat atunci purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, maior Ciprian Sfreja.

Autoritățile din județul Maramureș vor deschide o anchetă în cazul izbucnirii incendiului la o fabrică de mobilă pentru a identifica cu exactitate cauza care a condus la arderea a 12.000 de metri pătrați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *