UPDATE: Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 2000 mp, cu posibilități de propagare la depozitele învecinate.
Au fost suplimentate forțele trimise în sprijin cu alte 4 echipaje de stingere (1 – ISU Bihor, 1 – ISU Cluj, 1 ISU – Timiș, 1 – ISU Hunedoara).
În apropiere se află și o stație de alimentare cu combustibili. Pompierii încearcă limitarea propagării incendiului.
Incendiu la un depozit de peturi
Un incendiu puternic a izbucnit în această după-amiază la Alba Iulia, la depozitul de peturi. Mai multe echipaje de pompieri intervin la fața locului.
”Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea incendiului la depozitul de peturi, pe A.I.Cuza, municipiul Alba Iulia. Misiunea este în dinamică”, au anunțat reprezentanții ISU Alba.
”De la nivelul ISU Alba acționează cinci mașini de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD. De asemenea, au fost trimise în sprijin două echipaje de stingere de la ISU Sibiu (1) și ISU Hunedoara (1)”, a anunțat IGSU.
Având în vedere degajarea mare de fum, a fost transmis mesaj Ro-alert pentru adoptarea măsurilor de autoprotecție.
După lichidarea incendiului, specialiștii urmează să stabilească exact care au fost cauzele producerii incendiului și care sunt pagubele.
Prima zi a săptămânii a fost încărcată pentru pompieri!
1.840 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.481 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (248 cazuri), urmată de județele Constanța (81 cazuri), Mureș (58 cazuri) și Hunedoara (52 cazuri). În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
Totodată, dintre cele 218 de incendii la care au intervenit pompierii, peste 75% dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 950 ha de teren. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor.