Prima pagină » Actualitate » Incă o tentativă de asasinare a lui Donald Trump. Au încercat să-l omoare în timp ce era la golf- FOTO

Incă o tentativă de asasinare a lui Donald Trump. Au încercat să-l omoare în timp ce era la golf- FOTO

16 sept. 2024, 08:16, 1 ,
în Actualitate

Fostul președinte Donald Trump este în siguranță după ce a fost vizată o nouă tentativă de asasinat la terenul său de golf din Florida, au anunțat autoritățile americane. Un „suspect posibil” se află acum în custodie.

Potrivit oficialilor, agenții Secret Service au văzut țeava unei puști ieșind din tufișuri și au deschis focul asupra persoanei respective. FBI a precizat că Trump se afla la o distanță de 300-500 de metri de locul incidentului.

La fața locului, anchetatorii au găsit o armă AK47, o lunetă, două rucsacuri și o cameră GoPro, conform surselor de la bbc.com. Un martor a relatat că a văzut suspectul fugind din tufișuri și urcând într-un Nissan negru după ce agenții au tras asupra lui de mai multe ori.

Vehiculul a fost fotografiat de martor, care a capturat și numărul de înmatriculare, permițând astfel autorităților să oprească mașina ulterior în Martin County, la nord de club. Șeriful Ric Bradshaw din comitatul Palm Beach a declarat că au alertat biroul șerifului din comitatul Martin, care a reușit să localizeze și să rețină suspectul. Martorul a fost transportat cu avionul pentru a identifica persoana văzută fugind.

Într-un mesaj trimis susținătorilor săi, Trump a menționat că este „în siguranță și în regulă”. El a adăugat: „Nimic nu mă va opri. Nu voi ceda niciodată!”.

Acest incident vine la două luni după ce un bărbat a încercat să-l asasineze pe Trump la un miting din Butler, Pennsylvania, când fostul președinte a fost rănit la ureche. Secret Service a confirmat pe platforma X că investighează un „incident de protecție” legat de Trump, care a avut loc puțin înainte de ora 14:00 EST duminică.

Șeriful Bradshaw a lăudat agenții Secret Service pentru rapiditatea reacției, explicând că aceștia au văzut imediat arma și au deschis focul asupra suspectului, care a fugit de la locul faptei. Măsurile de securitate au fost întărite în zona proprietății Mar-a-Lago și a terenului de golf din West Palm Beach, aparținând fostului președinte.

Conform unor surse anonime din presa americană, suspectul este Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, din Hawaii. BBC Verify a descoperit că profilurile sale de pe rețelele sociale arată că acesta a încurajat combatanți străini să lupte în Ucraina împotriva Rusiei. Routh are un cazier din comitatul Guilford, Carolina de Nord, cu condamnări între 2002 și 2010 pentru diverse infracțiuni, inclusiv port de armă ascunsă și conducere cu permis suspendat, conform CBS News.

Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au fost informați despre incident. Biden a exprimat ușurare că Trump este nevătămat, iar Harris a postat pe X că este fericită că fostul președinte nu a fost rănit, subliniind că „violența nu își are locul în America”. Incidentul din Pennsylvania, în care Trump a fost rănit, a implicat un alt atacator, Thomas Matthew Crooks, care a tras asupra mulțimii cu o pușcă AR-15, înainte de a fi ucis de un lunetist al Secret Service. După acest eveniment, Secret Service a fost criticat pentru lipsa de pregătire, iar directorul agenției, Kimberly Cheatle, a demisionat la scurt timp după incident.

 

 

 

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024