Încă 6 medii de 10 la examenul de Bacalaureat, în urma contestațiilor! Iașul dovedește că are elevi de top

de: BZI.ro
02:00, 02 iul. 2022

S-au afișat rezultatele de la examenul de Bacalaureat, în urma contestațiilor. Iașul se mândrește cu elevi de top, având până acum 14 medii de 10 la examenul maturității. Iată care sunt cei 6 elevi care intră în rândul decariștilor

Încă 6 elevi, absolvenți de clasa a Xll-a, au intrat în rândul decariștilor. Aceștia au aflat notele de la Bacalaureat, în urma contestațiilor, vineri, 1 iulie 2022. Liceele de top din Iași demonstrează că devotamentul pentru elevi și pentru educație dă roade, numărul total al mediilor de 10 ajungând la 14.

Note de 10 la Bacalaureat în urma contestațiilor

Cele 6 eleve care au intrat în rândul decariștilor sunt Karla Amalia Hrebenciuc, Maria Olariu, Ana Zaharia, Teodora Iacob, Iustina Panțiru și Veronica Hata.

Teodora Iacob este eleva ce a pus Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași în rândul liceelor cu decariști, în anul 2022. Aceasta este încântată de nota obținută și se pregătește să plece pentru studiile superioare în Olanda.

„Sunt foarte fericită și emoționată, în același timp, întrucât simt că acest rezultat nu este doar al meu, deși reprezintă încununarea unei munci constante pe care am depus-o de-a lungul tuturor anilor de liceu. Acest rezultat se datorează, în egală măsură, faptului că am avut profesori excepționali, pe care îi admir din tot sufletul, pentru că au fost dascălii ce m-au ajutat să făuresc cele mai trainice aripi pentru zborul către înalt și pentru că «Alecsandri»-ul a fost locul în care am putut să mă dezvolt în toate domeniile care mi-au stârnit interesul, locul în care am putut face performanță și în care am trăit unele dintre cele mai frumoase amintiri din viața mea. Bacalaureatul nu a constituit un factor de stres pentru mine, mai mult decât atât, mi-a plăcut foarte mult să trec prin emoțiile probelor și mă bucur că am avut ocazia să le dăm inclusiv pe cele de competențe lingvistice și digitale. În continuare, voi studia Global Law (Drept Global) în Olanda, la Universitatea Tilburg”, povestește Teodora Iacob, elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Iași.

De la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași încă trei eleve au obținut media 10 la BAC

Karla Amalia Hrebenciuc se bucură de rezultat, dar și mai mult de liniștea sufletească de a finaliza atât liceul, cât și examenul maturității.

„În primul rând, nu consider că a fost un examen greu, mai mult m-a consumat presiunea din jur și cât de mult se vorbea despre asta. Nu mă așteptam la aceste note, deoarece singura mea dorință, în legătură cu această parte a examenului, a fost să ies de la fiecare probă mulțumită de mine și de ceea ce am scris, lucru ce s-a și întâmplat. Mă bucur foarte mult că aceasta mi-a fost calea și că am ajuns în acest punct, alături de colegele și de bunele mele prietene, Ana Zaharia și Maria Olariu. Legat de viitor, sper la o carieră cât mai prosperă, însă, momentan, conturez modul în care să ajung să fac acest lucru posibil”, a povestit Karla Amalia Hrebenciuc, elevă a Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

Ana Zaharia destăinuie că va pleca din țară pentru studiile universitare și că cel mai important atu pentru o notă bună la BAC este încrederea de sine.

„Deși a sosit puțin mai târziu, mă bucur foarte mult de rezultatul obținut la Bacalaureat. În continuare, voi urma cursurile unei universități din afara țării, în domeniul relațiilor internaționale. Trebuie să recunosc faptul că emoțiile anterioare examenului de Bacalaureat nu au fost mici, însă, până la urmă, am reușit să mi le controlez. Deși profesorii și consistența, în ceea ce privește învățatul, sunt doi factori foarte importanți, aș spune că încrederea în sine și o gestionare corectă a emoțiilor este, de fapt, cheia succesului”, destăinuie Ana Zaharia, elevă a Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

Maria Olariu spune că rezultatele la BAC au meritat sacrificiile depuse și că își dorește o carieră în domeniul Dreptului.

„După un an întreg plin de emoții și de efort depus constant, pot să afirm că sunt mândră și bucuroasă de rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat. Deși acestea au implicat numeroase nopți nedormite, zile de vară petrecute în casă, la birou, și câteva momente de frică și anxietate, notele reflectă, într-o bună măsură, și implicarea profesorilor care au transformat munca într-o plăcere prin tot sprijinul acordat, contribuind chiar la descoperirea unor noi pasiuni, precum geografia. În continuare, doresc să mă înscriu la Facultatea de Drept din Iași, unde sunt sigură că îmi voi descoperi noi înclinații ce mă vor ajuta în alegerea și practicarea viitoarei profesii”, declară Maria Olariu.

Colegiul Național și Colegiul Național „Emil Racoviță” mai adaugă câte un decarist la lista frumoaselor note maxime

De la Colegiul Național Iași, cea de-a treia medie de 10 de la BAC este a elevei Iustina Panțiru. Aceasta se bucură de nota obținută, dar privește cu jind spre anii copilăriei.

„La fel cum «Stol de cocori/ Apucă-ntinsele/ Și necuprinsele/ Drumuri de nori», clipele vieții noastre se topesc în zări din care nu este cale de întoarcere. Sfârșitul liceului aduce un trist, dar imperativ, verdict care nu mai lasă copilăria să existe, decât ca vârstă a sufletului. «Trecut-au anii/ Și niciodată n-or să vie iară», dar această ardere a lor poate să producă lumină, să creeze. Însă omul, ființă fragilă, nedeplină și insuficientă sieși, nu poate crea singur. Din acest motiv, recunoștința mea se îndreaptă, în primul rând, către Dumnezeu, «fără de Care nu putem face nimic». Firești sunt și mulțumirile aduse părinților și profesorilor care au avut grijă ca drumul meu să însemne o permanentă creștere, insuflându-mi dorința ca, dincolo de toate trecerile și schimbările, de vremea care fuge, să nu las să se veștejească timpul în mine «ca floarea-n glastră»”, a transmis Iustina Panțiru, elevă a Colegiului Național Iași.

Din partea Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași, eleva Veronica Hata consideră că examenul a fost de o dificultate medie și se bucură de nota maximă obținută.

„Examenul de Bacalaureat are un nivel mediu, astfel încât pregătirea pentru acesta nu mi-a pus foarte mari probleme. Nu am făcut ore de pregătire suplimentară, am considerat că efortul depus la clasă și ajutorul primit de la profesorii din liceu au fost de ajuns. Am avut norocul de a avea parte de niște dascăli foarte implicați, iar rezultatele confirmă acest lucru. Am ieșit și cu prietenii, am făcut sport, am citit și am văzut filme. Pe viitor vreau să merg la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității «Grigore T. Popa» din Iași. Plănuiesc să mă implic și în proiecte Erasmus, să fac schimb de experiență cu studenți din țări, precum Franța sau Germania. Am fost foarte entuziasmată la primirea rezultatului și sper ca și de acum înainte să reușesc să îmi explorez potențialul cât mai mult”, declară Veronica Hata, elevă a Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași.

Colegiile din Iași demonstrează că au grijă ca fiecare elev să plece spre viitor cu un bagaj de cunoștințe complet. Au fost încă 6 elevi cu media 10 la Bacalaureat în urma contestațiilor, în județul Iași.