Inaugurarea Laboratorului de Acționări Electrice la IEEIA Iași! Mihai Albu: „Studenții noștri pot să se formeze în era digitală” – GALERIE FOTO

de: Denisa Pintilie
02:00, 27 oct. 2022

Miercuri, 26 octombrie 2022, a avut loc inaugurarea Laboratorului de Acționări Electrice la IEEIA Iași. Laboratorul modern va ajuta studenții să își realizeze aplicațiile pentru disciplinele din orar. Rezultatul este unul mult așteptat, schimbările și dotările laboratorului sunt necesare pentru tinerii de astăzi, mai ales că fac parte din era digitală

Evenimentul de miercuri, 26 octombrie 2022, desfășurat la sediul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași a constat în inaugurarea Laboratorului de Acționări Electrice. Laboratorul are o tradiție de mai bine de 50 de ani. Bazele lui au fost puse în 1953 de către profesorul Nicolae Boțan, cel care a format Școala de Acționări Electrice de la Iași, prima din România. Acum, în acest laborator, studenții vor putea desfășura aplicații practice pentru diverse discipline.

Rezultatul este unul mult așteptat, schimbările și dotările laboratorului sunt necesare pentru tinerii de astăzi, mai ales că fac parte din era digitală

Reprezentanți ai universității au luat parte la inaugurarea Laboratorului de Acționări Electrice la IEEIA

Aceste schimbări și dotări sunt absolut necesare pentru generația studenților de astăzi

Laboratorul modern pe care îl au acum la dispoziție toți studenții facultății, îi va ajuta pe aceștia să realizeze multe activități în timpul orelor de curs.

„Am reușit parțial să obținem un laborator modern, în care studenții noștri să se formeze în era digitală. Un sistem de acționare electrică implică pe lângă motor, pe lângă partea electronică de putere și partea de comandă numerică cu algoritmi de control moderni, implică toată partea de electrotehnică a unui sistem electric”, declară Mihai Albu, directorul departamentului de Acționări, Divizări și Automatizări Industriale în cadrul Facultății de Inginerie Electrică din Iași.

În laboratorul de acționări electrice se desfășoară aplicații practice pentru mai multe discipline. Este vorba de acționări electrice și controlul numeric al acționărilor electrice. În momentul de față, se pot utiliza echipamente moderne controlate numeric prin intermediul calculatorului.

Rezultă un laborator performant realizat la nivelul așteptărilor pentru anul 2022, iar absolvenții vor promova în una dintre cele mai importante corporații.

Valorea investiției este de 100.000 de mii de lei

Dotări de ultimă generație pentru nativii digitali

Studenții au doar de câștigat în urma acestor investiții pentru că îi ajută pe ei să fie la curent cu întreg progres tehnologic

Aceste schimbări și dotări sunt absolut necesare pentru generația studenților de astăzi. Astfel, tinerii sunt în pas cu tot ceea ce înseamnă progresul tehnologic la nivel mondial.

„Ne aflăm în una dintre cele mai vechi facultăți din universitatea noastră, un spațiu academic care îmbină tradiția cu modernitatea și iată că în acest moment, putem să fim în fața unei măsuri a acestei îmbinări între tradiție și modernitate, prin acest laborator care vine în ajutorul școlii cu niște dotări de ultimă generație. Este normal să se întâmple acest lucru pentru că într-o universitate care prin natura sa este legată stâns de tehnologie, schimbarea permanentă a infrastructurii este o necesitate deoarece tehnologia nu are răbdare”, prezintă Prof. Univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector al TUIASI.

Valorea investiției este de 100.000 de mii de lei, achizițiile făcându-se cu maximă eficiență și maximă transparență. Reprezentanții universității sunt absolut convinși că vor urma și mai multe acțiuni de acest fel în viitor. Studenții au doar de câștigat în urma acestor investiții pentru că îi ajută pe ei să fie la curent cu întreg progres tehnologic.

La inaugurarea Laboratorului de Acționări Electrice la IEEIA au luat parte: reprezentanți ai universității Tehnice Gheorghe Asachi, dar și studenți ce se vor bucura de acest laborator performant.