În spatele acestui chip angelic se află un mare artist! Ea este ieșeanca ce pictează dumnezeiește
Victoria Ursu este o frumoasă ieșeancă, în vârstă de 20 ani, absolventă a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, ce are o mare pasiune, pictura! Din mâinile fetei cu chip angelic iau naștere adevărate capodopere care par rupte din realitate. Artista ce este la început de drum a studiat grafică și design în Londra, iar acum vrea să facă parte din universul arhitecturii
Ieșeanca pictează portrete, peisaje, dar și elemente de artă contemporană, rezultatele fiind apreciate de toată lumea. Pictura în ulei este cea care îi captează Victoriei cel mai mult atenția, în momentul de față.
Talent înnăscut, în spatele unui chip angelic
Victoria Ursu are doar 20 de ani, dar foarte mult talent. Ieșeanca ce ar putea preda oricând într-o instituție de învățământ a ales să creeze artă, talentul său la desen și pictură fiind înnăscut.
Traseul artistic al tinerei este presărat cu amintiri prețioase ce au contribuit la dezvoltarea sa pe plan personal și profesional.
„Am studiat un an la University of Greenwich, în Londra, la specializarea Graphic and Digital Design, iar acum îmi doresc să studiez Arhitectura. Înclinația mea spre desen a fost observată de doamna educatoare din timpul grădiniței, când preferam să stau la masă pentru a colora, în loc să mă joc cu ceilalți copii. Mama mă învăța acasă să desenez porumbei, era singurul lucru la care se pricepea. Prima încercare de desen realist a fost un brad pe care mi l-a arătat tata cum să-l realizez, astfel încât să pară că are și crengi, pentru că în mintea mea un brad avea colțuri. M-am apucat de portrete alb-negru prin clasa a VI-a și de atunci nu am putut să mă opresc. La început, încercam să urmăresc pas cu pas tutoriale pe Youtube. Eram atât de frustrată când nu-mi ieșea ca pe ecran, deși nici nu avea cum. Se putea observa evoluția de la un portret la celălalt, însă nu eram mulțumită niciodată, iar asta m-a ambiționat și mai mult. În gimnaziu, mama m-a lăsat să-i pictez toți pereții din casa cu personaje de la «Winnie the Pooh» la «Clopoțica» și «Albă-ca-Zăpada și cei 7 pitici». Tare tristă am mai fost când a văruit tata peste ani. Am continuat cu portrete până în liceu. Așa mi-am făcut și primele prietene. Țin minte că eram în prima săptămână de liceu și lucram la un portret în bancă, până atunci nu cred că vorbisem cu cineva, iar colegele au început să fie curioase, așa că m-au abordat”, a povestit Victoria Ursu.
Arta, cea mai bună modalitate de evadare
Dincolo de talent, ambiție și satisfacție personală, pentru Valeria Ursu arta reprezintă cea mai bună modalitate de evadare, într-o lume în care parcă este din ce în ce mai greu să îți menții integritatea emoțională.
„Arta pentru mine a fost mereu o modalitate de evadare din realitatea lumii. Sunt o persoană foarte sensibilă, simt unele emoții atât de puternic încât nu știu cum altfel aș putea să mă exprim. Mă bucur că am descoperit această pasiune de mică și că am reușit să ajung la un nivel la care nu credeam că aș putea ajunge vreodată. Când vizionam tutoriale pe Youtube, mi se părea incredibil ce pot face anumiți artiști, iar acum nu-mi vine să cred că mă număr printre ei.
În prezent, mă ocup cu pictura în ulei, cu care am mai cochetat în trecut, dar pe care am descoperit-o, în adevăratul sens al cuvântului, în urmă cu aproximativ 2 ani, când am reușit să-mi achiziționez materiale de calitate superioară față de cele cu care eram obișnuită. Postez pe pagina de Instagram (@vicsart_01) în încercarea de a crea o platformă mai mare. Îmi doresc să mă dezvolt ca artist și sunt dispusă să depun mult efort pentru asta. Visez la o carieră în domeniul artistic și, deși acum pare aproape imposibil, sper ca peste ani să privesc cu mândrie înapoi și să spun «Am reușit!». Deși sunt și voi fi mereu într-un proces de cunoaștere, încerc să-i inspir, la rândul meu, pe cei ce își doresc să își acceseze această latură. Sunt de părere că cel mai mult contează munca depusă, indiferent de talentul cu care te naști. Contează fiecare minut acordat pasiunii tale pentru a fi mai aproape de scopul pe care îl ai”, a adăugat Victoria Ursu.