În declarația de avere, consilierul Adrian Acostoaiei este un pârlit! În realitate face afaceri cu restaurante și cluburi – FOTO

de: Redacția BZI
02:00, 10 iun. 2023

Consilierul județean Adrian Acostoaiei este cunoscut ca fiind un țepar și un combinator. Acesta deține și o cârciumă în apropierea Primăriei Iași. Adrian Acostoaiei se folosește de funcțiile pe care le are pentru a încălca legea

Recent, acesta parca automobilele neregulamentar, chiar și pe trecerea de pieton. Consilierul a dat inclusiv o țeapă de 10.000 de euro Consiliului Județean Iași, în baza unui contract pe care nu l-a onorat

În declarația de avere, consilierul Adrian Acostoaiei este un pârlit

Potrivit declarației de avere, Adrian Acostoaiei deține mai multe locuințe. Mai exact, acesta are 2 case în Iași, una cu o suprafață de 139 de metri pătrați, iar cealaltă cu o suprafață de 362 de metri pătrați, un apartament de 34,7 metri pătrați și o casă de vacanță în satul Horlești, comuna Rediu, de 65,43 metri pătrați.

În ceea ce privește terenurile, consilierul județean are trei terenuri intravilane, două în Iași, cu suprafața de 131,67 de metri pătrați. Terenul este situat între strada Smârdan și zona facultăților de la Universitatea Tehnică. Consilierul județean mai deține și un teren de 263 de metri pătrați, situat între strada Iancu Bacalu și strada Ipsilanti, dar și unul în satul Horlești, comuna Rediu, de 728 de metri pătrați, achiziționat în urmă cu 12 ani, în concesiune, de la un anume Ionel Habliuc, luat pe o perioadă de 49 de ani.

Acostoaiei mai are în proprietate un autoturism, marca BMW X3, dar și bijuterii de 10.000 de euro. Interesant este faptul că, deși este un „mare afacerist” care are mai multe firme pe care le gestionează, Adrian Acostoaiei nu are niciun cont bancar deschis pe numele său. Din contră, acesta arată că are datorii de 84.000 de lei, credit deschis până în anul 2032.

În ceea ce privește veniturile din salarii, potrivit declarației de avere publicate, în calitate de consilier județean, Adrian Acostoaiei are un venit anual de 22.995 de lei, practic, un salariu de 1.916 lei pe lună. Acesta este membru titular în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, de unde încasează anual 753 de lei, iar din funcția de director al societății SC AD MEDIA OFFICE SRL primește 7.803 lei pe an. Practic, la un scurt calcul, „marele” om de afaceri din Iași ar avea un venit lunar de aproximativ 2.629 de lei pe lună.

Combinatorul Adrian Acostoaiei se folosește de funcție pentru privilegii

În centrul aglomerat al orașului Iași, în spatele primăriei există o situație care ridică semne de întrebare în ceea ce privește respectarea legilor și influența de necontestat a unor persoane. Adrian Acostoaiei, consilier județean, a găsit o modalitate de a-și asigura un privilegiu în trafic: parchează mașinile în locuri nepermise în fața propriei sale cârciumi, „La Prânz”.

Mai mult decât atât, în trecut, Acostoaiei a dat țeapă Consiliului Județean, unde ocupă un post de consilier PMP. Mai exact, CJ Iași a avut un contract de prestări servicii cu Ad Media Group SRL, pentru promovarea proiectului de reabilitare a Mănăstirii Golia. Firma lui Adrian Acostoaiei a prestat serviciul de publicitate cu întârziere, iar CJ Iași i-a impus și penalizări de întârziere. Pentru că nu a plătit, CJ Iași l-a dat în judecată. În baza sentinței civile, instanța l-a obligat să plătească 48.310,62 lei (9.779 de euro), reprezentând doar penalitățile de întârziere

Anul trecut, afaceristul Adrian Acostoaiei vindea produse de patiserie fără a avea vreo autorizație. Avizele pentru funcționarea unor puncte de lucru deschise în municipiu erau expirate de ceva vreme. Totuși, afacerile consilierului județean funcționau fără ca cineva să îl deranjeze.

Astfel, Adrian Acostoaiei este cunoscut drept un țepar sau un combinator. Cu toate acestea, potrivit declarației de avere, deține mai multe locuințe în zone centrale ale Iașului, dar are venituri din salarii de câteva mii de lei pe lună. Abordarea este una interesantă din partea consilierului județean, însă tindem să credem că veniturile pe care le obține sunt ținute ascunse.