În cât timp trece otita? Metodele prin care poți să grăbești procesul de vindecare

de: BZI.ro
12:00, 01 nov. 2022

Tot mai mulți pacienți se întreabă în cât timp trece otita. Aceasta este o boală bazată pe inflamarea membranei mucoase din urechea medie. Aceasta este cauzată de o infecție virală, bacteriană sau fungică. Un tratament foarte frecvent pentru o durere de ureche este cel de încălzire.

Infecția se răspândește de obicei în urechea medie din cavitatea nazală și nazofaringe și ca o complicație a răcelii, a infecțiilor respiratorii acute, a sinuzitei maxilare, a anginei și a altor boli ale tractului respirator superior. Pacienții folosesc de obicei căldură uscată, picături de alcool, comprese și alte metode fizice pentru tratarea bolii. Această metodă trebuie folosită cu prudență. Acesta poate fi folosită doar în primele ore ale bolii, înainte ca urechea să înceapă să facă puroi.

În cazul în care medicul stabilește indicația pentru puncția membranei timpanice, aceasta trebuie efectuată

 

În cât timp trece otita? Caracteristicile cursului și tratamentului bolii

Categoric medicii nu recomandă procedurile termice în prezența puroiului din ureche. În plus, în niciun caz nu trebuie puse în ureche picături pe bază de alcool, deoarece acestea pot arde mucoasa. Acestea trebuie să fie prescrise de un medic.

La copii, otita medie acută supurativă se dezvoltă foarte repede, uneori chiar la viteza fulgerului. Prin urmare, puroiul poate apărea încă din prima zi de la debutul bolii. Foarte des, în special la copiii din primele luni de viață, pediatrul diagnostichează otita prin apăsarea lobului urechii cu un deget. Copilul reacționează prin plâns. Trebuie remarcat faptul că bebelușii pot avea dureri în urma acestei proceduri.

Categoric medicii nu recomandă procedurile termice în prezența puroiului din ureche

În cazul în care medicul stabilește indicația pentru puncția membranei timpanice, aceasta trebuie efectuată cât mai curând posibil pentru a evita complicațiile. Astfel, întreaga evoluție a otitei medii acute supurative, dacă este tratată corect, durează între 5 și 10 zile. După recuperare, trebuie efectuată o terapie de recuperare și resorbție, care este de obicei prescrisă de medicul din ambulatoriu.

Cum să urmezi un tratament eficient pentru a scăpa cât mai rapid de complicațiile bolii

Una dintre condițiile unui tratament eficient este îndepărtarea puroiului sau a mucusului din canalul auditiv, adică curățarea canalului. O puteți face singur, dar medicii sfătuiesc să nu folosiți mijloace improvizate, cum ar fi chibrituri, ace de fier sau tampoane de bumbac gata făcute, care sunt acum disponibile pe piață.

Un tratament foarte frecvent pentru o durere de ureche este cel de încălzire

Pielea canalului auditiv ar putea fi deteriorată, iar puroiul ar putea pătrunde în rană, ceea ce ar putea duce la otită externă sau la o traumă suplimentară a timpanului. Acest lucru este deosebit de important în cazul copiilor care au pielea foarte delicată a canalului auditiv. Pentru a curăța canalul urechii este mai bine să folosiți vată de bumbac înmuiată în soluție de peroxid de hidrogen 3% sau în soluție de clorură de sodiu 0,9%. Cu toate acestea, cel mai bine este ca această procedură să fie efectuată de o asistentă calificată sau de un medic sub supraveghere.

În cazul în care medicul prescrie proceduri de căldură în zona urechii, puteți folosi o lampă albastră de încălzire și, de asemenea, puteți folosi comprese semialcoolice. Aceasta din urmă trebuie făcută cu un șervețel de tifon, de formă pătrată sau ovală, care trebuie să depășească lobul urechii cu 1,5-2 cm. Se face o tăietură în mijlocul șervețelului prin care se „împinge” pavilionul. Șervețelul se umezește cu soluția, apoi se fixează pe ureche, deasupra se pune polietilenă, apoi se adaugă și un strat de vată sau o căciulă tricotată. Compresa trebuie păstrată atâta timp cât are efect termic. De obicei, durează cel puțin 2 ore.

Atunci când te întrebi în cât timp trece otita este important să cunoști că la tratarea bolii, o componentă obligatorie este utilizarea picăturilor vasoconstrictoare în nas. Acestea se folosesc pentru a ușura umflarea mucoasei cavității nazale și a nazofaringelui. Astfel vei reuși să grăbești procesul de recuperare și vindecare a bolii.

Aceasta este o boală bazată pe inflamarea membranei mucoase din urechea medie