În cât timp se elimină Medrolul din organism. Pentru ce boli este prescris acest medicament

de: BZI.ro
16:01, 11 oct. 2022

Persoanele care urmează o terapie pentru a ameliora o inflamație se întreabă în cât timp se elimină Medrolul din organism. Medicamentul pătrunde în membranele celulare și formează complexe cu receptori citoplasmatici specifici. Acești complecși pătrund apoi în nucleul celular, se leagă de ADN și stimulează transcrierea ARNm și sinteza ulterioară a diferitelor enzime, ceea ce explică efectul GCS atunci când este utilizat pe cale sistemică.

GCS nu numai că au un efect semnificativ asupra inflamației și a răspunsului imunitar, dar afectează, de asemenea, metabolismul carbohidraților, al proteinelor și al grăsimilor. Acestea afectează, de asemenea, sistemul cardiovascular, mușchii scheletici și sistemul nervos central. Este bine să știi că medicamentul este un steroid cu efecte antiinflamatorii puternice. Este superioară prednisolonei în ceea ce privește efectele sale antiinflamatorii și este mai puțin predispus la inducerea retenției de sodiu și apă.

Retragerea se face la intervale de timp până când se găsește cea mai mică doză care să mențină efectul clinic obținut

În cât timp se elimină Medrolul din organism. Efectul remediului

Medrolul se absoarbe rapid, iar medicamentul pătrunde în plasmă la aproximativ 1,5-2,3 ore după administrarea orală la adulții sănătoși. Însă, nu atât de rapid acesta este eliminat din organism. Pentru a scăpa de substanța din sânge vei avea nevoie mai mult de 24 de ore.

Este bine să știi că sub acțiunea Medrolului se produce o scădere a numărului de celule imunoactive din jurul focarului inflamator, scăderea vasodilatației, stabilizarea membranelor lizozomale, inhibarea fagocitozei, reducerea producției de prostaglandine și substanțe conexe. Medrolul în doză de 4 mg are același efect antiinflamator ca și hidrocortizonul în doză de 20 mg.

La copii, doza este stabilită de medic, ținând cont de greutate sau de suprafața corporală

Medicamentul are un efect catabolic. Reduce absorbția glucozei de către țesuturile periferice, ceea ce poate duce la hiperglicemie și glucozurie, în special la pacienții predispuși la diabet. Medrolul are un efect lipolitic, în principal la nivelul extremităților, de asemenea, un efect lipogenic, cel mai evident la nivelul pieptului, gâtului și capului, ceea ce duce la redistribuirea depozitelor de grăsime. Poate provoca osteoporoză.

Medicamentul se ia în timpul manifestării Lupus eritematos sistemic, poliartrită reumatoidă, psoriazis sever, boli alergice severe și astm bronșic. Medicamentul este contraindicat persoanelor care  suferă de hipertensiune arterială severă, insuficiență cardiacă severă și diabet zaharat. De asemenea, acesta nu trebuie luat de persoanele care suferă de ulcer gastric și duodenal, boli mintale și glaucom. Medicii nu recomandă administrarea medicamentului de către persoanele care suferă de infecții virale, infecții fungice și pur și simplu manifestă o hipersensibilitate la medicamentul Medrol.

Cum să luați pastilele, cursul tratamentului și dozajul necesar

Medicamentul se administrează pe cale orală. Doza poate varia și trebuie aleasă individual, în funcție de natura bolii și de răspunsul pacientului la terapie. Doza inițială este de 4 până la 48 mg/zi, în funcție de natura bolii. Pentru o boală mai puțin severă, dozele mai mici sunt de obicei suficiente, deși unii pacienți pot necesita doze mai mari. Dacă nu se obține un efect clinic satisfăcător după o perioadă suficientă de timp, medicamentul trebuie retras și trebuie prescris un alt tratament.

La copii, doza este stabilită de medic, ținând cont de greutate sau de suprafața corporală.  Se recomandă ca retragerea medicamentului după o terapie prelungită să fie treptată. În cazul în care tratamentul are un efect bun, trebuie selectată o doză individuală de întreținere prin reducerea treptată a dozei inițiale. Retragerea se face la intervale de timp până când se găsește cea mai mică doză care să mențină efectul clinic obținut. Trebuie reamintit faptul că este necesară monitorizarea continuă a regimului de dozare.

Medicamentul are un efect catabolic

Pot apărea situații în care poate fi necesară o ajustare a dozei. Schimbarea dozei ar trebuie efectuată o dată cu apariția unor modificări ale stării clinice datorate apariției remisiunii sau exacerbării bolii. În acest din urmă caz, poate fi necesară creșterea dozei de medicament pentru o anumită perioadă, în funcție de starea pacientului.

Despre faptul în cât timp se elimină Medrolul din organism este bine să știi înainte de a lua medicamentul. De asemenea, înainte de tratament, pacientul trebuie să fie examinat pentru posibile contraindicații. Examinarea clinică trebuie să includă o examinare cardiovasculară, radiografii pulmonare, examinări ale stomacului și duodenului, ale sistemului urinar și ale organelor de vedere.

Este bine să știi că sub acțiunea Medrolului se produce o scădere a numărului de celule imunoactive din jurul focarului inflamator