În aceste zile, mii de studenți ai universităților „Cuza” și Tehnică au venit la cursuri și au fost cazați în cămine
La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cursurile din semestrul al II-lea au fost reluate ca și până acum, anume în format mixt. De asemenea, studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au revenit începând cu luna februarie 2021 în număr mai mare atât la cursuri, cât și în Campusul „Tudor Vladimirescu”, în cel de-al II-lea semestru. În plus, mii de studenți s-au cazat în cămine, astfel, în perioada următoare, e posibilă o creștere a numărului de persoane infectate cu COVID-19 în oraș
La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, cursurile din semestrul al II-lea au fost reluate în format mixt. La studiile de licență și master, unele facultăți vor desfășura exclusiv față în față anumite activități, precum seminariile, lucrările practice, aplicațiile pe teren, activitățile de tutoriat, consultațiile, laboratoarele, examenele, practica de specialitate sau îndrumarea tezei de licență și disertație. Pe de altă parte, studenții Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași au revenit începând cu luna februarie 2021 în număr mai mare, atât la cursuri, cât și în Campusul „Tudor Vladimirescu”, în cel de-al II-lea semestru. În plus, mii de studenți s-au cazat în cămine, astfel, în perioada următoare, e posibilă o creștere a numărului de COVID-19 în oraș.
Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au revenit începând cu luna februarie 2021 în număr mai mare în Campusul „Tudor Vladimirescu” pentru începerea celui de-al II-lea semestru
Pe de altă parte, studenții Universității Tehnice (TUIAȘI) „Gheorghe Asachi” din Iași au revenit, începând cu luna februarie 2021, în număr mai mare în Campusul „Tudor Vladimirescu” pentru începerea celui de-al II-lea semestru. Conform sistemului hibrid aprobat în luna septembrie 2020 de Senatul TUIAȘI, studenții din anul al II-lea de la licență se decazează și continuă activitatea on-line, în timp ce la Iași vor studia cei din anii I, III, IV, V și VI de la licență, cât și masteranzii din anii I și II.
„Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» continuă conform programului stabilit în ședința Senatului din septembrie 2020, respectiv în sistemul hibrid. Activitățile didactice și examinările semestriale s-au derulat conform programului, nu au fost decât situații izolate de trecere a acestor activități integral în sistem on-line. Activitatea la studiile doctorale continuă în același regim normal, integral on-site. Conducerile facultăților și studenții au înțeles și manageriat foarte bine situația de criză în care continuăm, din păcate, să ne aflăm”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI.
Cu privire la studiile de master, în semestrul I au învățat la Iași, on-site, în amfiteatrele și laboratoarele celor 11 facultăți, doar studenții înmatriculați în primul an al studiilor de masterat
În ceea ce privește activitatea didactică, în semestrul al II-lea studenții din anul al II-lea, de la licență, care au fost în primul semestru la Iași pentru a desfășura activități on-site, s-au mutat cu activitatea în on-line. Totodată, la Iași au venit și studenții din anii al III-lea și al IV-lea, cât și cei din anul al V-lea de la Facultatea de Arhitectură. Aceștia se vor alătura studenților din anul I și celor din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” până la finalul anului universitar. Masteranzii din anul al II-lea li se alătură acum, din al II-lea semestru.
„În acest semestru vom avea cazați în Campus mai mulți studenți decât în primul semestru. Însă activitățile din Campus au fost coordonate foarte bine de echipa doamnei prorector Lidia Gaiginschi, cu sprijinul consistent al studenților, astfel că numărul maximum de cazuri confirmate COVID-19 a fost 6, iar numărul maximum de studenți în izolare 15. Sunt convins că revenirea în Campus a unui număr mai mare de studenți nu ne va crea niciun fel de probleme, iar în perioada vacanței se vor lua toate măsurile pentru pregătirea camerelor, în principal prin dezinfectare”, a mai precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.