Imaginile vorbesc de la sine! Gabriel Gachi, ziaristul care pozează în mare deontolog, le râde în nas poliţiştilor. Circulă prin oraş fără numere la maşină! – FOTO
@ Un personaj controversat în municipiul Iaşi, care a încălcat legea în nenumărate rânduri, a reuşit să comită o nouă fapta scandaloasă @ Gabriel Gachi a fost surprins pe străzile din oraş, la volanul unei maşini fără numere de înmatriculare @ Asta la scurt timp după ce Poliţia a constatat că nu are nici asigurarea valabilă @ Nu este pentru prima dată când Gabriel Gachi este prins pe picior greşit la volanul maşinii personale
Un personaj din Iaşi, care se recomandă mereu a fi un deontolog şi apărător al justiţiei, încalca legea cu bună ştiinţă. Gabriel Gachi, patronul unei fiţuici ce apare pe internet, a ajuns să îşi facă din nou de cap şi să treacă cu bocancii peste lege. Ultima sa acţiune este una de-a dreptul scandaloasa. În luna februarie, Gachi a fost prins de un echipaj al poliţiei cu asigurarea maşinii expirată. Agenţii de poliţie i-au luat numerele şi certificatul de înmatriculare.
În mod normal, pentru a face o nouă asigurare maşinii, aceasta trebuie dusă pe o platformă la Registrul Auto Roman (RAR). Conform Legii nr. 132/2017, ce stabileşte noile reguli în materie de asigurări RCA, una din modificări se referă la obligativitatea de a da jos plăcuţele de înmatriculare de pe autovehicule în situaţia în care maşina nu mai are asigurare RCA, iar proprietarul nu vrea să mai plătească. În aceste condiţii, cei care circulă fără o poliţă de asigurare valabilă pe teritoriul României trebuie să îşi lase şi maşina în locul în care au fost opriţi de Poliţia Rutieră, întrucât agentul va opri atât certificatul de înmatriculare, cât şi numerele de înmatriculare, eliberându-se dovada fără drept de circulaţie.
Gachi nu numai că nu a luat maşina pe platformă, aşa cum ar fi trebuit, ba chiar s-a suit din nou la volan. A intrat în curtea RAR la volanul maşinii, însă, după o vreme, a făcut cale întoarsă, într-o zonă intens tranzitata de autovehicule, la volanul aceleiaşi maşini, aceasta neavând plăcuţele de înmatriculare.
Cu alte cuvinte, acesta a condus pe drumurile din Iaşi o maşină care nu avea numerele la vedere. Şoferilor le este interzis să circule cu maşini care n-au plăcute cu număr de înmatriculare, indiferent că este vorba de un vehicul înmatriculat sau nu. În caz contrar, aceştia risca sancţiuni usturătoare.
Cum poate un astfel de individ să se mai bată cu pumnul în piept ca el este deontolog, apostolul dreptăţii, când pune în pericol viaţa participanţilor la trafic? Nu este pentru prima dată când Gabriel Gachi încalca legislaţia rutieră cu bună ştiinţă. De altfel, din surse judiciare, se pare că există şi o plângere penală deschisă pe numele lui Gabriel Gachi, după ce a fost surprins conducând maşina fără plăcuţele de înmatriculare şi fără toate actele doveditoare ale maşinii.
Ilegalităţi pe bandă rulantă
În cazul său, Poliţia a avut de mai multe ori de furcă. De exemplu, în vara lui 2015, când avea permisul suspendat pentru o depăşire neregulamentară, Gabriel Gachi a fost prins din nou de oamenii legii la volanul maşinii. Atunci a fost tras pe dreapta de oamenii legii din localitatea Însuratei, judeţul Brăila. Poliţiştii i-au întocmit un alt dosar penal, pentru conducere cu permisul suspendat.
Pe 3 ianuarie 2015, acelaşi deontolog Gachi s-a ales cu un alt dosar penal, de această dată pentru vătămare corporală din culpă. Din cauza neatenţiei, în momentul în care a încercat să efectueze manevra de mers cu spatele, nu s-a asigurat şi a acroşat un pieton.
Mai mult, Gachi a mai avut probleme şi cu alcoolul la volan. În anii 2001 şi 2003 acesta a rămas pieton după ce a fost prins beat criţă la volan. Un alt aspect demn de semnalat în această situaţie a fost şi cel din ianuarie 2017. Gachi, aflat la volanul maşinii sale, staţiona ilegal şi bloca o cale de acces de pe esplanada Oancea, pe strada Han Tatar. Un echipaj de la Serviciul Rutier al Poliţiei Locale, care patrula prin zonă, i-a făcut semn să elibereze calea de acces, dar în loc să se conformeze, Gachi a preferat să treacă la ameninţări la adresa oamenilor legii. Fix în acea perioadă, Gachi avea permisul iar suspendat. Din păcate, pentru oamenii legii, aceştia au intrat în gura lui Gachi, care i-a ameninţat cu ziarul sau. Gachi este cunoscut în Iaşi şi pentru reputaţia de smardoi.
Patronul fiţuicii ReporterIS a agresat chiar reporterii cotidianului BUNĂ ZIUA IAŞI în plină stradă, după ce aceştia au dezvăluit cum Gachi locuieşte abuziv într-un apartament al municipalităţii din zona Tătăraşi şi că ar fi trebuit evacuat de mult. Enervat că i-au fost scoase la iveală afacerile oneroase, Gabriel Gachi a ajuns să se comporte ca un golan şi să sară la bătaie la adresa reporterilor BZI, ziua în amiaza mare.
Gabriel Gachi se victimizează singur
Culmea penibilului este ca Gabriel Gachi se victimizează singur! De fiecare dată când scrie câte un material despre primar sau viceprimar, imediat iese în faţă şi se victimizează, ba că l-a oprit poliţia în trafic, ba că i-a murdărit cineva uşa cu fecale. Este o strategie veche, prin care Gabriel Gachi vrea să iasă în seamă, dar nimeni nu băgă în seama asta. În realitate, Gabriel Gachi şi-a murdărit singur uşa cu fecale, doar că se victimizeze!
UPDATE: Gabriel Gachi a trimis un drept la replică după apariţia materialelor:
Articolul“Imaginile vorbesc de la sine! Gabriel Gachi, jurnalistul care pozează în mare deontolog, le râde în nas poliţiştilor. Circulă prin oraş fără numere la maşină!”este o însăilare de calomnii care pornesc chiar din titlu.
Vă cer corectarea acestor informaţii false, conform dreptului la propria imagine. Precizez că nu mi-a fost cerute explicaţii din partea BZI înainte de apariţia articolului, încălcându-se astfel normele deontologiei jurnalistice.
Imaginile arată că ies pe poarta RAR, dar nu arată că circul prin oraş. Maşina a fost adusă la RAR pe platforma la sfârşitul lunii ianuarie, dar revizia ITP a fost amânată, fiind necesare câteva intervenţii de tinichigerie. A fost luată tot pe platforma de la RAR şi dusă la service-ul Ford. După încheierea reparaţiilor, care au durat circa o lună, fiind necesară procesarea dosarelor Casco, maşina a fost adusă din nou la RAR, tot pe platformă. Costurile totale cu transportul pe platforma au fost de 1.000 de lei şi deţin chitanţele doveditoare.
După obţinerea ITP, am ieşit din incinta RAR pentru că politica lor internă nu permite parcarea maşinilor în incinta. Am întrebat şi asta mi s-a răspuns. În fata sediului RAR, pe carosabil, sunt parcate peste 10 maşini fără plăcuţe de înmatriculare. Acelaşi lucru l-am făcut şi eu: am parcurs 50 de metri, depăşind coloana de maşini parcate şi am căutat la rândul meu un loc de parcare.
Informaţia corectă ar fi fost ca Gabriel Gachi a parcurs 50 de metri fără plăcuţe de înmatriculare, căutând un loc de parcare la ieşirea din incinta RAR.
Trebuie să fii idiot să circuli prin oraş, în timpul zilei, fără plăcuţe de înmatriculare, când poliţiştii locali sunt prezenţi peste tot pe marile bulevarde. Îmi puteţi găsi alte defecte, dar idiot nu sunt.
Paragraful următor conţine o informaţie falsă:
“ConformLegii nr. 132/2017, ce stabileşte noile reguli în materie de asigurări RCA, una din modificări se referă la obligativitatea de a da jos plăcuţele de înmatriculare de pe autovehicule în situaţia în care maşina nu mai are asigurare RCA, iar proprietarul nu vrea să mai plătească. În aceste condiţii, cei care circulă fără o poliţă de asigurare valabilă pe teritoriul României trebuie să îşi lase şi maşina în locul în care au fost opriţi de Poliţia Rutieră, întrucât agentul va opri atât certificatul de înmatriculare, cât şi numerele de înmatriculare, eliberându-se dovada fără drept de circulaţie.”
Maşina are poliţa RCA valabilă până în septembrie 2019, fiind în leasing, iar dealerul te obliga să ai Casco şi RCA la zi. Mai mult, poliţa RCA
este reînnoita de firma de leasing şi îţi pun factura automat în raţa lunară a maşinii.
ITP-ul expirase cu două săptămâni înainte şi n-am fost atent să urmăresc acest lucru. Maşina are însă reviziile anuale efectuate.
Şi următorul paragraf din articol este total neadevărat:
“Pe 3 ianuarie 2015, acelaşi deontolog Gachi s-a ales cu un alt dosar penal, de această dată pentru vătămare corporală din culpă. Din cauza neatenţiei, în momentul în care a încercat să efectueze manevra de mers cu spatele, nu s-a asigurat şi a acroşat un pieton.”
Acest eveniment nu a existat niciodată. Mă faceţi responsabil pentru o faptă determinată inexistentă şi aceasta se constituie în calomnie prin presa.Aţi vehiculat de mai multe ori această faptă şi vă cer fie să dovediţi cu acte că este adevărat, fie să retractaţi. Opriţi-vă cu această dezinformare.Una e să mă înfieraţi cu epitete jignitoare, pe care oamenii de bună credinţă oricum nu le iau în considerare, şi altceva e să mă acuzaţi de fapte determinate, cu implicaţii penale. Acestea sunt calomnii şi mă voi adresa justiţiei, pentru că nu pot fi discreditat punandu-mi-se încarca infracţiuni pe care nu le-am comis.Una este să spui “Gachi este urât” – da, e o chestie interpretabilă, subiectivă – şi altceva e să spui: “Gachi a furat”, fără să aduci probe. Aceasta este o faptă determinată şi este calomnie, a spus Gabriel Gachi în dreptul la replică.