Imagini apocaliptice cu furtuna din Canada! Specialiştii susţin că o asemenea furtună lovește o dată la un secol – FOTO

de: cristian.george
13:22, 17 nov. 2021

Zona Vancouver din Canada a fost lovită de o furtună numită de specialişti ca fiind una apocaliptică mai ales că un asemenea eveniment meteorologic ar lovi o dată la un secol. Legăturile de transport din zonă au fost pur şi simplu măturare de vijelie iar mii de oameni au fost afectaţi ce furtună.

Din cauza ploilor abundente, șoselele din Vancouver au fost inundate de apă iar mai multe devărsări de versanți au blocat circulația.

Furtuna apocaliptică din Vancouver a scufundat zeci de autostrăzi şi străzi

O parte a autostrăzii Trans-Canada, care leagă Vancouver de restul țării, a fost scufundată sub apă. O bucată din autostrada Coquihalla, care leagă Vancouver de interiorul provinciei, părea să se fi prăbușit în ape de inundații.

La un moment dat, principala rută terestră disponibilă din Vancouver era să intre în SUA și apoi să se întoarcă în Canada. Cu toate acestea, reintrarea în Canada din SUA necesită un test negativ pentru coronavirus, iar drumurile din statul de frontieră Washington au fost, de asemenea, afectate de furtună.

Portul Vancouver, cel mai mare din Canada, a fost forțat să suspende orice acces feroviar din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren, oprind transporturile de alimente, combustibil și alte mărfuri.

Portul mută în fiecare zi mărfuri în valoare de aproximativ 550 de milioane de dolari canadieni (440 de milioane de dolari), potrivit agenției de presă Reuters. Conductele de combustibil din zonă au fost, de asemenea, oprite ca măsură de precauție.

Evenimentele meteo extreme sunt noua normalitate, susţin cercetătorii

Impactul schimbărilor climatice asupra frecvenței furtunilor este încă neclar, dar creșterea temperaturii suprafeței mării încălzește aerul de deasupra și oferă mai multă energie pentru a conduce uragane, cicloane și taifunuri. Ca urmare, este probabil că acestea să fie mai intense cu precipitații mai extreme. Raportul Starea Climei pentru 2021 evidențiază o lume care „se schimbă în fața ochilor noștri”. Temperatura medie pe 20 de ani din 2002 este pe cale să depășească pentru prima dată 1C peste nivelurile preindustriale. Iar nivelul global al mării a crescut la un nou maxim în 2021, potrivit studiului.

Aceste ultime cifre pentru 2021 sunt publicate devreme de OMM pentru a coincide cu începerea conferinței ONU privind schimbările climatice de la Glasgow, cunoscută sub numele de COP26. Cercetătorii au analizat evenimentele meteo extreme din ultima perioadă. Raportul Starea Climei oferă o imagine instantanee a indicatorilor climatici, inclusiv temperaturile, evenimentele meteorologice extreme, creșterea nivelului mării și condițiile oceanului. Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 °C de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile. Mai multe documente secrete intrate în posesia jurnaliştilor de la BBC arată faptul că sunt mai multe țări care fac lobby să schimbe raportul cheie referitor la climă şi la efectele climatice.

Furtuna vine după ce Columbia Britanică a suferit un val de căldură record în vara trecută, care a ucis peste 500 de oameni și incendii care au distrus un întreg oraș.