Ileana a obținut media 9,98 la Bacalaureat, însă își dorea 10. A făcut contestație, dar a rămas șocată la vederea rezultatelor finale: „Acum, mă concentrez pe ce este cu adevărat important pentru mine”

de: Ștefana Șovea
02:00, 15 iul. 2024

Ileana Grigore este absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași, iar la examenul de Bacalaureat a reușit să obțină media 9,98. Din dorința de a obține 10 pe linie, tânăra a depus contestație la Limba și literatura română, însă după ce au apărut rezultatele finale, s-a trezit cu o surpriză.

Ileana a obținut media 9,98 la Bacalaureat, însă își dorea 10. Iată ce notă a primit

Ileana Grigore, absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași, a depus contestație la lucrarea de Bacalaureat de la Limba și literatura română după ce a obținut nota 9,95. Dacă înainte de afișarea rezultatelor finale avea media 9,98 de la cele trei materii, acum are 9,96. Nota i-a fost scăzută și a obținut pe lucrare nota 9,90. Ileana a fost dezamăgită la vederea rezultatelor finale.

„Am fost puțin dezamăgită când am văzut nota finală, însă nu pot să zic că nu mă așteptam și la această finalitate. Mi-ar fi plăcut să obțin 10 pe linie, însă faptul că nu am obținut întocmai notele acestea nu îl consider drept o înfrângere sau un eșec. Acum, mă concentrez pe ce este cu adevărat important pentru mine, adică admiterea la facultate. Inițial, aveam la română 9.95, deci un corector mi-a pus 10 și altul 9.90. Având în vedere că e foarte subiectiv, mi-am dat seama că, dacă depun contestație, sunt șanse și să-mi mărească nota, dar și să-mi scadă”, declară Ileana Grigore.

Tânăra își dorește să lucreze în domeniul medical

Ileana Grigore se pregătește pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași. Ambii părinți au studiat în cadrul universității, însă nu profesează ca medici. Tânăra a pus admiterea pe primul loc, iar examenul de Bacalaureat l-a lăsat pe locul al doilea.

„Vreau să studiez Medicină generală, la UMF Iași, o decizie pe care am luat-o în urmă cu ceva mai mult de un an, după mult timp de gândire. Mi-am dat seama de pasiunea mea pentru științe și dorința de a face ceva în acest domeniu, însă am dorit să combin acest aspect cu partea umană, să fiu implicată mai activ în lucrul cu oamenii decât un cercetător sau inginer, de exemplu. Ambii mei părinți au terminat această facultate și, deși în prezent nu profesează ca medici, mi-au putut împărtăși din experiența lor. Anul acesta, a fost importantă pregătirea pentru examenul de admitere la Medicină, de aceea Bacalaureatul a trecut pe planul doi”, adaugă Ileana Grigore.