IJJ Iași, vizită în Republica Moldova pentru realizarea activităților în cadrul proiectului de asistență externă

de: BZI.ro
15:35, 23 feb. 2021

Vizita echipei manageriale din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași în Republica Moldova, pentru realizarea activităților în cadrul proiectului de asistență externă 2SOFT/4.3.15.

În perioada 16 – 18 februarie 2021, Inspectoratul General de Carabinieri (I.G.C.) a găzduit echipa managerială din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași (IJJ Iași), condusă de către Inspectorul șef, colonel Mircea TULICĂ, în calitatea de manager de proiect, activitățile desfășurându-se în prezența Comandantului general al I.G.C., colonel Ștefan PAVLOV.

Vizita a avut ca scop, planificarea activităților și definirea aspectelor conceptuale aferente procesului de organizare și desfășurare a primului exercițiu de asigurare a ordinii și securității publice în context transfrontalier de către Jandarmi și Carabinieri, ce va avea loc în Republica Moldova, ca activitate în cadrul proiectului de asistență externă, cu titlul: ,,Intervention techniques and tactics standardization through joint preparation and training activities for the insurance of public order measures occurred during cross border public
manifestations”, cod 2SOFT/4.3.15.

Uniunea Europeană finanțează proiectul

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (E.N.I.).

Pe durata celor trei zile s-au desfășurat activități pe grupuri de lucru cu identificarea progresului înregistrat în procesul de implementare a proiectului european, priorități pentru perioada următoare, dificultăți întâmpinate pe parcursul proiectului generate de starea epidemiologică actuală, planificarea utilizării resurselor financiare pe categorii de activități.

La finalul activităților s-au stabilit în concret o serie de elemente pentru planificarea, organizarea și desfășurarea în Republica Moldova a primului exercițiu comun transfrontalier, cu evidențierea responsabilităților și a termenelor de executare.

Următoarea activitate în cadrul derulării proiectului urmează a fi desfășurată la Iași în perioada imediat următoare. Activitatea a evidențiat, o dată în plus, importanța colaborării între cele două structuri similare pe linia asigurării ordinii și siguranței publice în context transfrontalier.