Ieșenii care încă nu primesc căldură din sistem centralizat sunt sfătuiți să-și plătească facturile la întreținere
La nivelul orașului Iași există numeroase scări de bloc unde nu se furnizează agent termic din sistem centralizat din cauza datoriilor înregistrate de unii proprietari la întreținere. Reprezentanții asociațiilor de proprietari fac solicitări pentru ca ieșenii care au restanțe la întreținere să-și plătească facturile cât mai repede pentru a putea beneficia de căldură în calorifere
Deși a fost demarat oficial sezonul de încălzire 2020-2021 la nivelul orașului Iași, numeroase blocuri de locuințe încă nu primesc agent termic din sistem centralizat. Asta se întâmplă din cauza datoriilor pe care unii proprietari le au către operatorul de termoficare. Din acest motiv, reprezentanții asociațiilor de proprietari afectate de această situație fac un apel către ieșenii care au datorii la întreținere să-și plătească facturile restante cât mai repede, în așa fel încât toată scara de bloc să poată fi alimentată cu agent termic din sistem centralizat.
Una dintre marile probleme este faptul că, chiar dacă există unul sau doi rău-platnici într-o scară de bloc, toți ceilalți vecini au de suferit. Cetățenii care se află în astfel de situații sunt sfătuiți să ia legătura cu asociația de proprietari și cu reprezentanții Veolia pentru a vedea exact de ce nu se furnizează căldură în scara lor.
„Persoanele care nu au căldură în momentul de față trebuie să se intereseze la Asociația de Proprietari și să sune la Veolia pentru a se interesa exact din ce motiv nu se furnizează căldură în scara lor. Conform contractului încheiat între Veolia și Asociațiile de Proprietari, operatorul poate să nu furnizeze căldură până nu încasează sumele restante”, a explicat Ioan Ciobanu, șef Serviciu Asociații Proprietari din cadrul Primăriei Iași.
CET Iași și modulele termice funcționează automat dacă temperatura scade sub 14 grade Celsius
De precizat și faptul că, în anii precedenți, numeroși ieșeni aveau încheiate convenții individuale de plată cu Veolia Energie Iași, iar în anul 2020 nu se mai merge pe baza convențiilor individuale, plățile fiind făcute iarăși prin intermediul asociațiilor de proprietari.
În momentul de față, toate punctele și modulele termice din Iași funcționează automat și încep să furnizeze încălzire în momentul în care temperatura exterioară coboară sub 14 grade Celsius. Atunci când temperatura exterioară depășește 14 grade, punctele și modulele termice se opresc automat, în așa fel încât consumatorii să beneficieze de încălzire exact când este nevoie, în funcție de temperaturile exterioare.
Primăria Municipiului Iași a asigurat stocurile de cărbune pentru cele două Centrale Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu și Holboca.
S-au achiziționat peste 150.000 de tone de cărbune, 150 de tone de păcură, care în funcție de condițiile din această iarnă vor fi epuizate. Furnizarea gazului este asigurată pe baza unui contract până în luna iulie 2021″, au declarat reprezentanții Primăriei Iași.