Ieșeanul Paul Alexandruț este partenerul de antrenament al lui Conor McGregor! Și-a început cariera la vârsta de 16 ani. S-a antrenat alături de nume mari ale Iașului

de: evelina.chitoroaga
02:00, 10 feb. 2021

Boxerul ieșean Paul Andrei Alexandruț a plecat din Iași în urmă cu 14 ani pentru a deveni campion mondial și astăzi este partenerul de antrenament al campionului mondial UFC Conor McGregor. Paul Alexandruț a început să practice boxul la 16 ani, la o sală din Iași, unde s-a antrenat alături de Cătălin Moroșanu. Paul îi are alături de el, în Irlanda, pe soție și pe cei doi copii

Paul Andrei Alexandruț a fost pasionat de box încă de mic copil. La vârsta de 16 ani a călcat pentru prima dată într-o sală de sport. A plecat din Iași în urmă cu 14 ani, pentru un trai mai bun și cu gândul că va evolua în box. Chiar din prima lună și-a luat inima în dinți și a mers direct la stadionul internațional de box din Irlanda, acolo unde visul lui avea să devină realitate. Paul a devenit membrul sălii „Crumlin”, din capitala Irlandei, acolo unde se antrenează și campionul mondial UFC Conor McGregor.

„Am plecat din Iași la sfârșitul anului 2007, pentru un trai mai bun, am vrut să călătoresc, dar cel mai important gând a fost să performez în box. Provin dintr-o familie normală, dar mereu mi-am dorit mai mult și am simțit că pot mai mult. Am plecat la drum, într-o țară străină, mi-am asumat toate consecințele, doar cu gândul de a evolua în box. Când am ajuns în Irlanda am început să caut săli de kickboxing și prima dată am mers la stadionul internațional de box, că auzisem că sunt campionate de box, și am avut norocul că primul care a ieșit pe ușă era un fost antrenor de la clubul «Crumlin Boxing», clubul la care m-am înscris din 2009 și sunt și în momentul de față. Aici l-am cunoscut pe Conor McGregor”, spune Paul Andrei Alexandruț, boxerul ieșean.

Primul loc de muncă în Irlanda a fost ca spălător de vase

Pentru a putea avea o situație financiară bună, Paul Alexandruț a lucrat în primă fază la un restaurant. Pentru că timpul nu-i permitea să își continue antrenamentele de box, a renunțat la acest loc de muncă. După ce a renunțat la jobul de la restaurant, a lucrat ca grădinar, dar nici acest job nu se potrivea cu pasiunea lui. Paul a reușit să obțină o licență de taximetrist, iar programul a devenit mai relaxat. Boxerul spune că acest sport nu îi aduce un venit din care să reușească să își întrețină familia.

„Primul loc de muncă a fost la un restaurant, spălam vase, dar nu a durat mult că nu era chiar pe gustul meu. Între timp mi-am dorit să devin grădinar, ceea ce am și devenit și aș mai face meseria asta oricând. Am renunțat și la meseria asta și am avut ocazia de a-mi lua o licență de taximetrist. Lucrând ca taximetrist, îmi fac singur programul și mă pot ocupa și de ceea ce îmi place mie cu adevărat, boxul. Eu am încercat să îmbin utilul cu plăcutul și având în vedere că trăim într-o lume materialistă, am încercat să cresc profiturile și am încercat să produc ceva din timpul meu.

Se poate câștiga și din sport, dar imaginea boxului profesionist a fost umbrită de un eveniment, acum câțiva ani în Dublin. Din păcate, a luat parte și marele campion Mihai Leu și de atunci asigurările pentru show-urile de box costă foarte mult și nu s-au mai făcut gale de box în Irlanda”, a mai spus sportivul.

Șapte meciuri câștigate prin knockout! Fetița îi calcă pe urme

Paul Alexandruț are alături familia. Sportivul are un băiat și o fetiță și spune cu mândrie că fetița este cea care îi va călca pe urme și că o va susține. Băiatul nu este pasionat de sport, ci mai mult de tehnologie. Paul a spus că a avut momente când s-a gândit să renunțe, însă pasiunea a fost mai puternică.

„Am doi copii, o fată de 3 ani și un băiat de 9 ani, din câte se vede, cred că fata o să îmi calce pe urme. Dacă ea decide să facă acest sport, eu o să o susțin mereu. Am vrut să renunț de trei ori până acum, dar mereu a intervenit pasiunea. A treia oară chiar m-am chinuit să renunț și nu am reușit. Motivele pentru care am vrut să renunț au fost campionatele cu decizii controversate, viața de sportiv, pentru că nu e ceea ce se vede la televizor, totul frumos și cu bani, e fix invers. Pe cartea mea de box am 30 de meciuri, cu 7 meciuri câștigate prin knockout și 4 meciuri pierdute, multe prin decizii contradictorii”, a declarat sportivul.

Cariera boxerului ieșean a început la „Scorpions” Iași

Ieșeanul și-a început cariera de sportiv la clubul „Scorpions”, unde s-a antrenat alături de Cătălin Moroșanu și alți campioni ieșeni. Chiar dacă în momentul de față face parte din echipa luptătorului MMA Conor McGregor, se consideră un om simplu care a muncit pentru visul lui. „Sunt un om simplu, care a muncit pentru visul lui. M-am apucat de box de la 16 ani la sala «Scorpions» din Iași. Eu nu mă văd diferit față de un om de vârsta mea. Am crescut în cartierul Galata, toți știm că nu este un cartier cum e Copoul sau altul. Ca adolescent trebuia să mă descurc într-un fel sau altul, trebuia să am grijă de mine.

De mic copil am avut o înclinație spre sportul de contact. Pasiunea pentru acest tip de sport a apărut după ce am văzut filmele cu Jack Norris, Bruce Lee și Jackie Chan, aveam 7 ani și mi-au plăcut foarte mult. După ce îi vedeam, spuneam că ar fi ideal să pot să fac și eu ca ei și cu timpul am reușit. La vârsta de 14 ani mă trezeam la ora 04:00 să mă uit la meciurile lui Leonard Doroftei și țin minte că plângeam la meciurile lui. Îmi promiteam mereu că o să ajung boxer când voi fi mare”, a adăugat sportivul.

Prima zi în sala de sport

Paul își amintește cu drag prima zi de antrenament și cum a ajuns la sala „Scorpions” din Iași, acolo unde și-a început cariera. Cu ajutorul prietenilor și din vorbă în vorbă a ajuns să pășească pentru prima dată într-o sală de sport. Paul își amintește cum a fost primit de campioana europeană, Corina Cârlescu, și cât de emoționat a fost când se antrena cu marii campioni ai Iașului.

„Cu ajutorul prietenilor am ajuns la „Scorpions” Iași, sala mea de suflet. Țin minte când am mers prima seară și chiar Corina Cârlescu mi-a făcut introducerea în sală și am rămas marcat după prima seară acolo, a fost introducerea către lumea asta a sportului de contact. Mi-a plăcut atât de mult, încât a doua zi eram acolo cu o oră mai devreme. Țin minte prima sală „Scorpions”, era în sala de sport a Colegiului Tehnic „Ion Holban”. Timp de o săptămână am mers cu o oră înaintea tuturor.

Ajungeam și așteptam să vină maestrul Mihai Costantin să deschidă sala, așa am avut ocazia să îi cunosc pe Sebastian Ciobanu și Gabriel Ismană. Toții marii campioni pe care i-am întâlnit la sală au fost modele pentru mine, aveau sacoșe de medalii și pentru mine era ceva extraordinar și visam să fiu și eu ca ei. După șase luni am ajuns în echipa de avansați, eram partenerul de sparring (partenerul de antrenament- n.r.) al Corinei Cârlescu. Talentul și pasiunea îmbinate perfect la timpul potrivit aduc succesul”, povestește Paul Alexandruț.